Νέο Toyota bZ3: Ιαπωνική απάντηση στο Model 3

Νέο Toyota bZ3: Ιαπωνική απάντηση στο Model 3

Η Toyota παρουσίασε και επίσημα το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Ονομάζεται bZ3 και λανσαρίστηκε στην Κίνα για να εκθρονίσει το Tesla Model 3.

Ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής του γκάμας που ακούει στο όνομα Toyota bZ3. Tο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν βάζει στο στόχαστρο το Tesla Model 3 και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας.

Έχει μήκος 4.725 mm, ύψος 1.475 mm, πλάτος 1.835 mm και μεταξόνιο 2.880 mm, με συντελεστή οπισθέλκουσάς 0,218. 

Toyota bZ3

Εξωτερικά κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα του νέου Toyota bZ4X, έχοντας παράλληλα στοιχεία και από το υδρογονοκίνητο Mirai. Περνώντας στο εσωτερικό, η κυριότερη διαφορά σε σχέση με το SUV αδελφάκι του βρίσκεται στην οθόνη του infotainment που στην περίπτωση του bZ3 είναι κάθετα τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό. 

To bZ3 εξελίχθηκε σε συνεργασία με την BYD και όπως το Toyota bZ4X βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA. Η χωρητικότητα της μπαταρίας και οι τιμές ισχύος του μοντέλου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η αυτονομία του χάρη στις μπαταρίες της BYD θα ξεπερνά τα 600 km. Παράλληλα, η Toyota υπόσχεται ότι η μπαταρία διατηρεί το 90% της χωρητικότητας της μετά από δέκα χρόνια ζωής.

Toyota bZ3

Η Toyota αναφέρει ότι το bZ3 είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Kίνα και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει λόγο για πιθανή διάθεση του και σε άλλες αγορές. Εκεί, το bZ3 θα κοστίζει περίπου 28.000 δολάρια και θα είναι δηλαδή σχεδόν 10.000 δολάρια φθηνότερο από την τιμή εκκίνησης του Tesla Model 3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube