Νέο τετρακίνητο Seat Leon μέσα στο 2013

Νέο τετρακίνητο Seat Leon μέσα στο 2013

Ετοιμάζεται μια νέα έκδοση του Seat Leon με κίνηση στους τέσσερις τροχούς που θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας του μοντέλου, όπως και έκδοση Ecomotive.

Την εξέλιξη μιας τετρακίνητης έκδοσης του Seat Leon επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του τμήματος R&D της ισπανικής εταιρείας, Ματίας Ράμπε, από το Σαλόνι της Σαγκάης. Η τετρακίνητη έκδοση του Leon αρχικά θα διατεθεί στο προσεχώς αναμενόμενο μοντέλο ST (στέισον βάγκον), κάτι που αναμένεται να γίνει στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Το Leon ST που θα κάνει χρήση του συστήματος τετρακίνησης του VW Golf 4MOTION, αναμένεται να διατεθεί προς πώληση πριν από το τέλος του 2013.

Η έκδοση Cupra του Leon, που ψιθυρίζεται ότι θα αποδίδει 265 PS από ένα δίλιτρο μοτέρ τούρμπο, θα αποκαλυφθεί επίσης πριν από το τέλος της χρονιάς, κατά τον Ράμπε. Θα υπάρχει αρχικά σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση, ενώ μια έκδοση ST βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, προκειμένου να ανταγωνιστεί το στέισον βάγκον Ford Focus ST.

Την γκάμα του Leon θα συμπληρώσει μια έκδοση Ecomotive που αναμένεται να είναι το ίδιο αποδοτική με το αντίστοιχο VW Golf BlueMotion, δηλαδή να καίει κατά μέσο όρο 2,7 lt/100 km και να εκπέμπει 85 g/km CO2, η οποία θα λανσαριστεί αργά το καλοκαίρι, συμπλήρωσε ο Ράμπε.

Με το που θα ολοκληρωθεί η γκάμα του Leon, η Seat αναμένεται να στρέψει την προσοχή της στην εξέλιξη ενός από καιρό φημολογούμενου SUV. Ο Ράμπε δεν επιβεβαίωσε ευθέως το πρότζεκτ, αλλά είπε ότι η Seat εστιάζει σε «πιο στέρεες παραγωγικά ιδέες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube