Νέο Tesla Model Y: Πιθανά από το 2020 και στην Ευρώπη

Νέο Tesla Model Y: Πιθανά από το 2020 και στην Ευρώπη

Σημείωμα της Deutsche Bank ανακοινώνει ότι η Tesla προγραμματίζει έξι μήνες νωρίτερα το λανσάρισμα του Model Y. Κάτι που σημαίνει τη διάθεσή του στην Ευρώπη μέσα στο 2020.

Οι πρώτες παραδόσεις του Model Y, του νέου SUV της Tesla, δεν αναμένονταν να πραγματοποιηθούν πριν από το β’ 6μηνο του 2020 στις ΗΠΑ. Κάτι που σήμαινε οι πρώτοι Ευρωπαίοι πελάτες θα εξυπηρετούνταν από το 2021. Σημείωμα της Deutsche Bank όμως ανέφερε ότι οι παραγγελίες ανταλλακτικών για το Model Υ προς τους προμηθευτές πολλαπλασιάζονται, σημάδι ότι το λανσάρισμα θα μπορούσε να γίνει έξι μήνες νωρίτερα.

Εάν οι Αμερικανοί πελάτες εξυπηρετηθούν από τις αρχές του επόμενου έτους, τότε υπάρχει η πιθανότητα τα πρώτα κομμάτια του Model Y να παραδοθούν στην Ευρώπη μέσα στο 2020. Προφανώς, πρόκειται για πληροφορία που χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιφύλαξη, δεδομένου ότι ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής δεν έχει αλλάξει προσώρας επίσημα το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Η παραγωγή του Model Y, που βασίζεται στο Model 3, θα μπορούσε πράγματι να επιταχυνθεί, δεδομένου ότι απαιτεί λιγότερες αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία από το αν ήταν ένα εντελώς ξεχωριστό μοντέλο.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το Model Y θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα συναρμολογείται από το μελλοντικό εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη, το οποίο θα κατασκευαστεί κοντά στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube