Νέο Subaru Forester: Έρχεται το 2023 με υβριδική τεχνολογία της Toyota

Νέο Subaru Forester: Έρχεται το 2023 με υβριδική τεχνολογία της Toyota

H επόμενη γενιά του Subaru Forester είναι υπό εξέλιξη. Φημολογείται ότι θα εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα της Τoyota και θα κάνει ντεμπούτο το 2023.

Η συνεργασία της Subaru με την Toyota θα επεκταθεί σε ένα ακόμα μοντέλο και συγκεκριμένα στην επόμενη γενιά του Forester. Σε αντίθεση με τα αδελφά Toyota GR86 και Subaru BRZ, επόμενο Forester δεν θα είναι απλά ένα Toyota RAV4 με το σήμα της Subaru.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιαπωνικού περιοδικού Mag-X, το επόμενο Forester θα βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας «Subaru Global Platform» η οποία χρησιμοποιείται από όλη την γκάμα των μοντέλων της εταιρίας και θα δανειστεί από τον ιαπωνικό κολοσσό, την υβριδική του τεχνολογία. 

Το υβριδικό σύστημα της Toyota που φημολογείται ότι θα εξοπλίζει το νέο Forester θα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν θερμικό κινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson.

Forester 2021

Διατηρώντας την παράδοση και τα εκτός δρόμου του χαρακτηριστικά, το SUV της Subaru θα διατίθεται με μόνιμο σύστημα τετρακίνησης. Παράλληλα, η μεγαλύτερη μπαταρία και η αυξημένη αποδοτικότητα του υβριδικού συστήματος θα σημαίνουν χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους συγκριτικά με το σημερινό Forester. 

Υπενθυμίζουμε ότι η τωρινή 5η γενιά του Forester που είναι διαθέσιμη στην αγορά παρουσιάστηκε το 2018 και υπέστη τη φετινή χρονιά μερικές ακόμα ανανεώσεις. Όπως καλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας, βελτιωμένη ποιότητα κύλισης, νέο εμπρός μέρος σχεδιαστικά και νέα επίπεδα εξοπλισμού. Στην Ευρώπη το SUV είναι διαθέσιμο με τον δίλιτρο «e-Boxer» που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα συνολικής απόδοσης 150 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube