Νέο Škoda Octavia vRS, αποκάλυψη και λεπτομέρειες

Νέο Škoda Octavia vRS, αποκάλυψη και λεπτομέρειες

Το νέο ŠKODA Octavia vRS θα διατίθεται με ισχυρά βενζινοκίνητα και ντίζελ μοτέρ, και με εκτιμώμενο εύρος τιμής €28.000-€33.000.

Η τρίτη γενιά Škoda Octavia vRS που θα είναι και η πιο γρήγορη στην ιστορία των Octavia θα διατίθεται με μοτέρ υψηλών επιδόσεων, βενζίνης και ντίζελ, και σε δύο εκδοχές αμαξώματος: Σεντάν και στέισον.

Το πιο ισχυρό βενζινοκίνητο Octavia vRS θα είναι ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8” και να πετύχει ανώτατη ταχύτητα 248 km/h.

Προγραμματισμένο για επίσημη πρώτη εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed –όπου από σήμερα βρίσκεται εκεί και το DRIVE με δημοσιογράφο και φωτογράφο- το Octavia vRS έρχεται φορώντας το δίλιτρο μοτέρ TSI του VW Golf GTI με τους 220 PS ή το δίλιτρο TDI του Golf GTD με τους 184 PS. Το vRS ντίζελ πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 8,1” και έχει τελική ταχύτητα 232 km/h.

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ ένα διπλόδισκο αυτόματο 6άρι DSG θα διατίθεται έξτρα. Η οικονομία, λέει η Škoda, έχει βελτιωθεί κατά 19% σε σχέση με το παλιό μοντέλο του Octavia vRS.

Η σπορ ανάρτηση θα είναι στάνταρ στο προσθιοκίνητο Octavia vRS που κάθεται 1,5 cm χαμηλότερα από τα απλά Octavia , όπως στάνταρ θα είναι και το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS για να βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση και να μειώνει την υποστροφή. Ακόμη στάνταρ θα είναι το τιμόνι με τη μεταβαλλόμενη υποβοήθηση.

Το Octavia vRS ξεχωρίζει εύκολα από τα Octavia του «συρμού», χάρη σε μια σειρά από αισθητικές αλλαγές που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του. Έτσι υπάρχει νέα μάσκα, μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός, νέος εμπρός και πίσω προφυλακτήρας, μαύρος διαχύτης πίσω, χρωμιωμένες τραπεζοειδείς εξατμίσεις, πίσω πτέρυγα στο καπό και πτέρυγα οροφής στο στέισον, πίσω φανάρια LED και bi-xenon φώτα εμπρός με ενσωματωμένα LED.

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ζάντες 17, 18 ή 19 ιντσών, με λάστιχα 225/45 για τις πρώτες, 225/40 για τις 18” και 225/35 για τις x-treme 19”. Όποια ζάντα κι αν διαλέξουν όμως, από πίσω θα φαίνονται οι εντυπωσιακές κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στην καμπίνα υπάρχουν σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, πεντάλ και μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς και νέος πίνακας οργάνων. Την σπορ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ολοκληρώνουν οι μαύρες επενδύσεις και τα διακριτικά vRS.

Χωρίς ακόμη να έχουμε διασταυρώσει την πληροφορία, αν κρίνουμε από το ότι στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές το νέο Škoda Octavia vRS θα λανσαριστεί τον Αύγουστο, εκτιμούμε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube