Νεο Škoda Fabia: Η γκάμα των κινητήρων

Νεο Škoda Fabia: Η γκάμα των κινητήρων

Η Škoda γνωστοποίησε την γκάμα των μοτέρ που θα κινεί το νέο Fabia που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Οι Τσέχοι το πήγαν λίγο ανάποδα. Πρώτα ανακοινώνουν τους κινητήρες που θα φορά το νέο Fabia και μετά θα μας δείξουν το αυτοκίνητο.

Ετσι σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα δελτίο Τύπου με το οποίο μας ενημερώνουν για όσα θα βρίσκονται κάτω από το καπό του Škoda Fabia. Καταρχήν όλοι οι κινητήρες, 3κύλινδροι και 4κύλινδροι θα υπακούουν στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και θα είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η Škoda υπόσχεται οικονομία σε καύσιμο της τάξεως του 17%. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει ή χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το γωστό μας 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VW.

Σε ό,τι αφορά στους βενζινοκινητήρες θα έχουμε έναν 3κύλινδρο ενός λίτρου σε δύο εκδόσεις, 60 και 75 ίππων και τον γνωστό μας 4κύλινδρο 1.2 TSI, με απόδοση 90 και 110 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου θα έχουμε έναν ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο 1.4 TDI με άμεσο ψεκασμό σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 75, 90 και 105 PS, με ροπή 21,4 Kgm, 23,4 Kgm και 25,5 Kgm αντίστοιχα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα υπάρξει και μια έκδοση GreenLine με ισχύ 75 ίππων και μέση κατανάλωση της τάξης των 3,1 lt/100 km. και εκπομπές CO2 82 g/km.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube