Νέο Škoda Enyaq iV vRS με 299 PS και 500 km αυτονομίας

Νέο Škoda Enyaq iV vRS με 299 PS και 500 km αυτονομίας

H Škoda επεκτείνει την οικογένεια vRS με το νέο Enyaq iV vRS, το πιο πρακτικό αδελφάκι του Enyaq Coupé iV vRS με ισχύ 299 PS και 500 km αυτονομίας.

O Τσέχος κατασκευαστής μεγαλώνει την ηλεκτρική γκάμα των vRS μοντέλων του παρουσιάζοντας το νέο Enyaq iV vRS. To νέο μοντέλο αποτελεί την πιο πρακτική έκδοση του Enyaq Coupé iV vRS που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την Άνοιξη.

Εμφανισιακά το μοντέλο ξεχωρίζει από το συμβατικό Enyaq iV χάρη στους λογότυπους vRS, τις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις λεπτομέρειες από μαύρο γυαλιστερό πλαστικό. Στον στάνταρ εξοπλισμό του επίσης περιλαμβάνεται φωτιζόμενη γρίλια χάρη σε 131 στοιχεία LED, πανοραμική οροφή και οι προβολείς Matrix LED.

Ταυτόχρονα, η απόσταση του Enyaq iV vRS από το έδαφος είναι μικρότερη κατά 15 mm εμπρός και 10 mm πίσω, συγκριτικά με τα συμβατικά Enyaq iV.

Škoda Enyaq iV vRS

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και ταπετσαρία από ύφασμα τύπου σουέντ. Ο οδηγός μπροστά του αντικρίζει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 5,3", ενώ στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής του infotainment διαγωνίου 13".

Όπως και οι συμβατικές εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 585 lt, 15 lt περισσότερα από το κουπέ αδελφάκι του. Ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος αυξάνεται στα 1.710 lt.

Το νέο Škoda Enyaq iV vRS υιοθετεί το ευρέως γνωστό σύνολο μοτέρ-μπαταρίας που χρησιμοποιούν και οι υπόλοιπες «πικάντικες» εκδόσεις ηλεκτρικών μοντέλων του γκρουπ VW, οι οποίες βασίζονται στην πλατφόρμα MEB.

To τελευταίο, αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 299 PS και 460 Nm ροπής και μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh. To εργοστάσιο υπόσχεται αυτονομία 500 km και με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 135 kW, το ηλεκτρικό SUV μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία του από το 10% στο 80% σε 36'.

Škoda Enyaq iV vRS

Το σπριντ για τα 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,5" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 km/h.

Η παραγωγή του νέου Enyaq iV vRS στο εργοστάσιο της Škoda στο Mladá Boleslav της Τσεχίας έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τιμές του για την ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube