Νέο Seat Leon ST για όσους θέλουν ακόμη περισσότερους χώρους

Νέο Seat Leon ST για όσους θέλουν ακόμη περισσότερους χώρους

Η Seat συμπληρώνει τη γκάμα του Leon με την έκδοση station wagon, την οικογενειακή εκδοχή του επιτυχημένου της μοντέλου.

Στην παρουσίαση του νέου Leon μας είχαν προϊδεάσει για τις επερχόμενες δύο εκδόσεις εκτός της 5θυρης, δηλαδή της 3θυρης (που ήδη γνωρίσαμε) και της station wagon. Ιδού λοιπόν πως συμπληρώνεται η γκάμα (από πλευράς αμαξωμάτων τουλάχιστον) για τον ισπανικό... λέοντα.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου που παρουσιάζεται σε station wagon έκδοση, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται από 587 έως και 1.470 λίτρα, με διπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Η σχεδίαση του Leon ST ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Seat, ενώ στις… hi-tech επιλογές μετράμε τους full LED προβολείς, το Adaptive Cruise Control (ACC), το Adaptive Chassis Control (DCC), καθώς και το Progressive Steering για υψηλό επίπεδο ελέγχου σε συνθήκες σπορ οδήγησης.

To Leon ST χρησιμοποιεί τους γνωστούς μας TDI και TSI κινητήρες, με κυβισμό που κυμαίνεται από 1.2 έως 2.0 λίτρα και απόδοση από 86 έως 184 ίππους, με τη βασική του έκδοση να ζυγίζει 1.233 κιλά, καθιστώντας το, το πιο ελαφρύ της κατηγορίας του.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργικότητα να τονίσουμε πως οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι εύκολο να διπλωθούν, ενώ η χρήση του διπλού πατώματος μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις μεταφοράς. Αναδιπλούμενη είναι και η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού για να μπορούν να φορτωθούν αντικείμενα μεγάλου μήκους.

Αναφορικά με τους κινητήρες, είναι ίδιοι με αυτούς του 5θυρου. Ο κινητήρας του 1.2 λίτρου διατίθεται με 86 και 105 ίππους, σύστημα Start/Stop και ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης. Στην έκδοση των 105 ίππων η κατανάλωση είναι 4,9 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα, ενώ ο 1.4 με τους 122 και τους 140 ίππους καταναλώνει περίπου 5,3 λίτρα. Κορυφαίος σε κάθε περίπτωση ο 1,8 με τους 180 ίππους και το DSG κιβώτιο.

Το Leon ST αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του χρόνου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube