Νέο Renault Rafale, νέα ναυαρχίδα για την Billancourt

Νέο Renault Rafale, νέα ναυαρχίδα για την Billancourt

Το μελλοντικό μεγάλο κουπέ SUV του Ρόμβου θα ονομάζεται Renault Rafale και θα είναι ο νέος επικεφαλής στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Renault Rafale

Το μελλοντικό, νέο Renault Rafale θα είναι το κορυφαίο μοντέλο της φίρμας και δυνητικά η ναυαρχίδα της. Με αεροναυτικές αναφορές, εξ ου και τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου στο Le Bourget.

Το Rafale ωσονούπω δεν θα είναι πλέον απλώς ένα μαχητικό αεροπλάνο, από τα οποία 24 θα διαθέτει και η δική μας ΠΑ, θα είναι επίσης ένα κορυφαίας ποιότητας κουπέ SUV της Renault. Η Billancourt θα το παρουσιάσει δε, στο Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι του Παρισιού στις 18 Ιουνίου. 

To Renault  Rafale ολοκληρώνει την γκάμα της φίρμας με υβριδικούς κινητήρες E-Tech και θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD

Το όνομα Rafale αναφέρεται κυρίως στα Renault-Caudron C.450 και C.460 Rafale, αγωνιστικά μονοπλάνα της δεκαετίας του ’30 που έδωσαν την ευκαιρία στην πιλότο Hélène Bouchet να σπάσει πολλά ρεκόρ ταχύτητας. 

Renault Rafale

Η έλικα του αεροσκάφους έπαιρνε κίνηση από έναν εν σειρά 4κύλινδρο κινητήρα Renault Bengali 6,5 λίτρων και 140 ίππων. Για τη σχεδίαση του νέου κουπέ SUV, οι σχεδιαστές Ρόμβου εμπνεύστηκαν από το σχήμα του μονοπλάνου C.460.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube