Νέο Renault Mégane GT 2016, αποκλειστικές φωτό στούντιο

Νέο Renault Mégane GT 2016, αποκλειστικές φωτό στούντιο

Η Renault στοχεύει τα premium μοντέλα με τη σπορ έκδοση 205 ίππων του ολοκαίνουργιου Mégane.

Το ολοκαίνουργιο Renault Mégane θα έχει στην κορυφή της γκάμας του, όταν λανσαριστεί στην αγορά, μια έκδοση GT εξελιγμένη από τη RenaultSport –της οποίας παρουσιάζουμε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες σε στούντιο.

Η ασυνήθιστη απόφαση να ξεκινήσουν οι πωλήσεις με ένα εστιασμένο στην οδήγηση μοντέλο στην γκάμα, πάρθηκε για να δελεάσει αγοραστές premium μοντέλων, όπως τα Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes-Benz A-Class, παράλληλα με τους συνήθεις πελάτες των mainstream μοντέλων όπως τα Ford Focus, Opel Astra και Volkswagen Golf.

Το Mégane GT θα διατίθεται αρχικά με έναν βενζινοκινητήρα 205 PS, και θα ακολουθήσει αργότερα ένας ντίζελ 165 PS. Και οι δύο θα συνδυάζονται με αυτόματο/σειριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. (Δείτε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές εδώ)

Το GT θα έχει επίσης στάνταρ σύστημα τετραδιεύθυνσης, που θα συνεργάζεται με ειδικές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ, ελατήρια, φρένα και σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ώστε από τη μια να βελτιώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά στις υψηλές ταχύτητες, και από την άλλη να κάνει το αυτοκίνητο πιο ευέλικτο στις χαμηλές ταχύτητες.

«Βάλαμε όλη μας την τεχνογνωσία για να εξασφαλίσουμε ότι το GT θα είναι και άνετο και απολαυστικό στην οδήγηση», λέει ο Patrice Ratti, γενικός διευθυντής της RenaultSport. «Είναι η ιδανική λύση για αγοραστές που ζητούν επιδόσεις, διέγερση και απόλαυση στο τιμόνι».

Η εξωτερική σχεδίαση του Mégane GT είναι επίσης πιο σπορ από των νορμάλ μοντέλων. Έχει επιπλέον αεραγωγούς, δύο εξατμίσεις κι έναν πίσω διαχύτη. Παράλληλα, το εσωτερικό έχει τα χαρακτηριστικά των πιο ακραίων μοντέλων RenaultSport, που περιλαμβάνουν καθίσματα τύπου μπάκετ, αλουμινένια πεντάλ και αναβαθμισμένα υλικά με τονισμένες ραφές.

Ο οδηγός όλων των Mégane μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, που εκτείνονται από το Eco στο Sport. Στο GT, το πρόγραμμα Sport αναβαθμίζεται σε RS Drive και θα προσφέρει τις πιο σπορ ρυθμίσεις όλης της γκάμας μέχρι να έρθει το Mégane R.S.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube