Νέο Renault Espace, θα παρουσιαστεί την άνοιξη ως SUV [video]

Νέο Renault Espace, θα παρουσιαστεί την άνοιξη ως SUV [video]

Από το 1984 και την πρώτη γενιά του Renault Espace πολλά έχουν αλλάξει. Εκείνο το επαναστατικό όχημα που ουσιαστικά καθόρισε την κατηγορία των MPV φαίνεται πως αποφάσισε να αλλάξει για τα καλά στόχευση.

Τη μεταστροφή του Renault Espace από MPV σε SUV την αντιληφθήκαμε αρχικά το 2015, με την έλευση της πέμπτης γενιάς του αυτοκινήτου. Τότε οι σχεδιαστές του επέλεξαν να προσθέσουν αρκετά χαρακτηριστικά crossover στο αμάξωμα, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται απόλυτα από την πολυμορφική στόχευση του αυτοκινήτου. Σήμερα πάλι, με την έκτη γενιά προ των πυλών, η Renault σκοπεύει να ολοκληρώσει τη μετατροπή του σε SUV. 

Όπως χαρακτηριστικά ανακοινώνει η ίδια η γαλλική φίρμα στην περιγραφή του σχετικού video, «σήμερα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο το οποίο θα αποτελέσει την επιτομή της αναζωογόνησης της μπράντας Renault, ακολουθώντας τα χνάρια και παραμένοντας πιστή στις προηγούμενες γενιές του Espace, καθώς αυτό είναι πάνω από όλα άνετο, καινοτόμο και κορυφαίο στην κορυφή της γκάμας».

Το επόμενο Espace θα πατάει επάνω στο δάπεδο CMF-CD της συμμαχίας Renault-Nissan και θα διατίθεται τόσο σε πενταθέσιες, όσο και σε επταθέσιες εκδόσεις. Από κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, το αυτοκίνητο αναμένεται να μοιράζεται αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες με το ομόσταυλο Austral. Ως μεγαλύτερο, ωστόσο, θα προσφέρει περισσότερους χώρους, πιο ποιοτικά υλικά, περισσότερο εξοπλισμό και πιθανά ένα πιο φουτουριστικό εσωτερικό. 

Η Renault κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν το νέο Espace. Πιθανά αυτή η πληροφορία να διαρρεύσει αργότερα, όσο πλησιάζουμε στην επίσημη  παρουσίαση του αυτοκινήτου, την άνοιξη του 2023.

Οι προβλέψεις θέλουν να υπάρχει μία βασική έκδοση 1,3 λίτρων και 140 PS, με την ήπια υβριδική τεχνολογία της φίρμας. Από εκεί και πέρα όμως μένει να δούμε ποια προσέγγιση θα υπάρξει σε plug-in hybrid, καθώς και το εάν θα κυκλοφορήσει κάποια πετρελαιοκίνητη ή αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube