Νέο Qoros 5, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Νέο Qoros 5, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Η Qoros έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη σειρά των επίσημων φωτογραφιών του 5αριού της, του νέου της crossover που τοποθετείται πάνω από το 3 City SUV.

Ήταν μόλις πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησαν στο web οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Qoros 5 παραγωγής χωρίς καμουφλάζ και η εταιρεία φαίνεται ότι δεν θέλησε να περιμένει το Auto Guangzhou, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το μεσαίο crossover της με επίσημες φωτογραφίες μέσα στο Milan Expo, στην Ιταλία.

Βέβαια, μιας και το 5 πρόκειται να κάνει καριέρα αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, θα παρουσιαστεί και πάλι επίσημα, αλλά και με λεπτομερή δημοσιοποίηση των προδιαγραφών του στο Auto Guangzhou. Η πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2016.

Το δελτίο που έδωσε στον Τύπο, η Qoros στο Μιλάνο δεν αποκαλύπτει και πολλές λεπτομέρειες. Οι σημαντικές μάλλον προέρχονται από την Κίνα και αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έχει διαστάσεις 4.587 x 1.878 x 1.676 mm και ο κινητήρας του θα είναι ένας 1.600άρης βενζίνης με μέγιστη ισχύ τους 156 PS που θα περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το ντιζάιν του Qoros 5 δεν θα το χαρακτηρίζαμε ρηξικέλευθο, είναι όμως σύννομο με το οικογενειακό ύψος της εταιρείας και μοντέρνο όσο και της πλειονότητας των ανταγωνιστών του.



Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν και πότε το Qoros 5 θα λανσαριστεί με σύστημα τετρακίνησης, αλλά δεν θα μας έκανε εντύπωση αν μια τόσο νέα εταιρεία όσο η Qorοs δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει κάτι τέτοιο σύντομα. Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο 2 SUV PHEV που παρουσίασε η Qoros στο εφετινό AutoShanghai 2015 ήταν μεν τετρακίνητο, αλλά τον πίσω άξονα κινούσε αποκλειστικά ένα ηλεκτρομοτέρ, κάτι που δεν αποτελεί προσεχές set-up για το 5άρι, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να το λογίσουμε ως ένα σύστημα τετρακίνησης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δυνατότητες, προδιαγραφές, καθώς και για την πλήρη γκάμα του κινητήρα, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να ανοίξει τις πύλες του το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Guangzhou.

[Πηγή Qoros]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube