Επίσημο: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Επίσημο: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Μόλις πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε στο Auto Shanghai 2015 το νέο πρωτότυπο 2 SUV PHEV της Qoros.

To Qoros 2 SUV PHEV Concept, για το οποίο μας είχε προϊδεάσει η κινεζική εταιρεία με ένα σκίτσο, σχεδιάστηκε για να γοητεύσει «δημιουργικούς νέους ανθρώπους» και είναι ένα μικρό crossover που ξεχωρίζει από τη μάσκα σε σχήμα «V» και τα κάθετα φανάρια εμπρός.

Το αυθεντικό και πρωτότυπο στιλ του συνεχίζεται και προς τα πίσω με τετράγωνα φουσκώματα στα φτερά και ψηλή πίσω πόρτα με στενό κρύσταλλο και ενσωματωμένο χείλος εκφυγής. Η οροφή του 2 SUV PHEV Concept είναι ένα πανοραμική κρυστάλλινη και υπάρχουν δύο μπούκες εξάτμισης στο πίσω μέρος. Στη βάση του παρμπρίζ από την πλευρά του οδηγού, βρίσκεται μια αναμονή φόρτισης με καπάκι που ανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού, σύστημα εμπνευσμένο από την αεροπορική βιομηχανία. Το τελευταίο αυτό σύστημα σχεδιάστηκε για να επιτρέπει σε χρήστες του Qoros 2 SUV PHEV να χρησιμοποιούν ένα ρευματολήπτη -εγκατεστημένο στο γκαράζ ή σε πάρκινγκ- με παρόμοιο τρόπο του αεροπορικού ανεφοδιασμού στον αέρα.

Η Qoros δεν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες της καμπίνας, αναφέροντας απλώς ότι καντράν του αυτοκινήτου είναι ψηφιακό, το πάνω μέρος του πίνακα οργάνων «αιωρούμενο» (κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοούν) και ο λεβιές ταχυτήτων… αναδυόμενος. Στο εξοπλισμό του δε, περιλαμβάνονται σύστημα πολυμέσων και πολυζωνικό σύστημα κλιματισμού.

Η ισχύς του πρωτοτύπου Qoros 2 SUV PHEV προέρχεται από ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα τούρμπο μικρού κυβισμού, δύο ηλεκτρομοτέρ και συστοιχία μπαταριών «υπέρ-υψηλής πυκνότητας ισχύος». Το θερμικό μοτέρ κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες ανά ένας κάθε πίσω τροχό.

[Πηγή Qoros]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube