Νέο Peugeot Landtrek MY2020: Λανσάρισμα στη Ν. Αμερική [video]

Νέο Peugeot Landtrek MY2020: Λανσάρισμα στη Ν. Αμερική [video]

Ύστερα από μια συνεσταλμένη επιστροφή στην αγορά των pick-up το 2017, η Peugeot αναθερμαίνει τις προσδοκίες της με το λανσάρισμα του νέου Landtrek στη Νότιο Αμερική και στη συνέχεια στην Αφρική το 2021.

Το 2017, η Peugeot επέστρεψε στην αγορά των pick-up με ένα δανεικό ένα μοντέλο από τον Κινέζο συνεργάτη της, την Dongfeng, που συναρμολογείτo στην Τυνησία. Στις 24 Νοεμβρίου, το Sochaux λανσάρισε το Landtrek στο Μεξικό, ένα μοντέλο που εξελίχτηκε από κοινού με την Changan και κορυφαίους προμηθευτές όπως η Bosch και η Borgwarner. Έτσι αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ένα παλιό Nissan NP300, αλλά me ένα 100% νέο μοντέλο για το οποίο η Peugeot έχει εργαστεί πάνω στο πλαίσιο και στον σχεδιασμό.

Το Landtrek διατέθηκε καταρχήν στη Νότιο Αμερική. Πρώτα στο Μεξικό, στην Ουρουγουάη, στον Ισημερινό, στην Παραγουάη, στον Παναμά, στο Περού, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στη Γουατεμάλα, στην Αϊτή και στη Χιλή. Το 2021, θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στην Αργεντινή, στη Βραζιλία και στην Κολομβία.

Peugeot Landtrek MY2020

Η Peugeot έχει ανοίξει ήδη το βιβλίο παραγγελιών στο Μεξικό, όπου η διπλοκάμπινη έκδοση 2.4 THP 4x2 χρεώνεται από 504.900 πέσος, κάτι παραπάνω από €21.000. Η γκάμα του Landtrek θα περιλαμβάνει και έκδοση με απλή καμπίνα (μήκος 5,39 m), της οποίας η καρότσα έχει μήκος 2,43 m και μπορεί να φιλοξενήσει τρεις ευρωπαλέτες.

Το διπλοκάμπινο (5,33 m) με μήκος καρότσας 1,63 m φιλοξενεί πέντε επιβάτες και μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες. Στην γκάμα θα είναι διαθέσιμη και μια έκδοση σασί-καμπίνα για αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε ειδικές κατασκευές.

Peugeot Landtrek MY2020

Όσον αφορά την κίνηση του Landtrek, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας 2,4 lt με απόδοση 210 άλογα. Συνδυάζεται δε, είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. 

Η επικοινωνιακή ατραξιόν ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου, οπότε τρία Landtrek ξεκίνησαν από το Los Cabos για να διασχίσουν το Μεξικό και να φτάσουν στον Ισημερινό. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν για να φτάσουν στη νοτιότερη πόλη του κόσμου στις 8 Φεβρουαρίου του 2021, στην Ushuaia στην Αργεντινή. Ύστερα από αυτό το ταξίδι, η γαλλική φίρμα θα ξεκινήσει να «κατακτήσει» την Αφρική το πρώτο 3μηνο του 2021. 

Για τη Μαύρη Ήπειρο, το μοτέρ αλλάζει σε ένα 16βάλβιδο τουρμποντίζελ 1.9 lt με 150 άλογα που κατασκευάζεται από την κινεζική Kunming Yunnei Power. Να σημειώσουμε ότι το Landtrek δεν πρόκειται να διατεθεί στην Ευρώπη, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές τύπων Euro 6.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube