Νέο Opel Inisgnia: Πιο όμορφο, πιο δυνατό, πιο οικονομικό

Νέο Opel Inisgnia: Πιο όμορφο, πιο δυνατό, πιο οικονομικό

Ανανέωση μέσα αλλά και έξω για το Insignia, το μεσαίο οικογενειακό της Opel, που θα "φορά" και νέους πιο οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές εντοπίζονται στη νεά χρωμιωμένη χρωμιωμένη μάσκα, στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα (με φώτα ημέρας LED) αλλά και στις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Πίσω, οι σχεδιαστικές αλλαγές παραπέμπουν στην εικόνα που είδαμε στο Cascada. Στο εσωτερικό, έχουμε νέα κονσόλα, επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και τιμόνι. Αναβαθμισμένη εμφανίζεται η εργονομία με λιγότερους διακόπτες, την ώρα που στο πάνω μέρος δεσπόζει μια έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών που προβάλει τις πληροφορίες από το συστημα πλοήγησης, το ηχοσύστημα αλλά και άλλες λειτουργίες, την ώρα που από τους διακόπτες στο τιμό νι μπορεί ο οδηγός να ρυθμίζει τις λειτουργίες της. Παράλληλα η Opel έχει ενσωματώσει στο νέο Insignia και σύστημα φωνητικών εντολών.

Το… εικαστικό φρεσκάρισμα συνδυάζεται με την ανανέωση της γκάμας των κινητήρων με σημαντικότερη παρουσία κάτω από το καπό, αυτήν του δίλιτρου ντίζελ, ο οποίος στο Insignia καταναλώνει  μόλις 3,7 λίτρα/100χλμ και με την εκπομπή CO2 να είναι μόλις 99 γραμ./χλμ συνεπάγεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.  Σε ό,τι αφορά στον διλιτρο diesel, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις  120 και 140 ίππων, με τη  μέγιστη ροπή είναι 32,6 και 37,7 χλγμ αντίστοιχα, με τη βοήθεια overboost. Για όσους θέλουν κάτι πιο δυνατό υπάρχει και ο νέος τούρμπο βενζίνης, 1.6 SIDI, με τους 170 ίππους και τα 28,5 χλγμ ροπής, που ειδαμε για πρώτη φορά στο Cascada, αλλά και ο δίλιτρος SIDI με  τους 250 ίππους και τα 40,8 χλγμ ροπής. Απάντες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ίδιου αριθμού σχέσεων, ενώ υπάρχει και σύτσημα και start/stop. Ειδικά το Insignia 2.0 SIDI διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον χώρο κάτω από το καπό, το Insignia θα διατίθεται και σε έκδοση LPG με τον κινητήρα 1.4 Turbo βενζίνης 140 ίππων.

Το ανανεωμένο μεσαίο της Opel αναμένεται να αρχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα το φθινόπωρο, με τιμές που ελάχιστα θα διαφέρουν από αυτές του υπάρχοντος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube