Νέο Opel Grandland X 1.5 Diesel με 130 ίππους

Νέο Opel Grandland X 1.5 Diesel με 130 ίππους

Η νέα έκδοση κινητήρα προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία, και μπορεί να συνδυαστεί με το καινούριο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το μεγαλύτερο SUV της Opel απέκτησε μία νέα έκδοση πετρελαιοκινητήρα, αντικαθιστώντας έτσι τον 1.6 με έναν αρκετά πιο προηγμένο 1,5 λίτρων.

Ο γαλλικής καταγωγής 4κύλινδρος 1.500άρης πετρελαιοκινητήρας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να ανταποκρίνεται στις αυστηρές μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων. Αποδίδει 130 ίππους και 30,6 kgm ροπή στις 1.750 rpm και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα stop/start.

Σε σχέση με το μοτέρ που αντικαθιστά, ο νέος 1.5 Diesel είναι έως και 4% πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου. Αυτό επετεύχθη χάρη στη μείωση της χωρητικότητας και των τριβών, του αποδοτικότερου συστήματος ελέγχου καύσης με την πατενταρισμένη γεωμετρία πιστονιών και την βελτιωμένη ανακύκλωση καυσαερίων.

Opel 1.5 Diesel 130 PS

Η κυλινδροκεφαλή με την ενσωματωμένη εισαγωγή αέρα και το μπλοκ είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, και οι τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο λειτουργούν μέσω δύο εκκεντροφόρων επικεφαλής. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail λειτουργεί έως και τα 2.000 bar, ενώ η τουρμπίνα είναι μεταβλητής γεωμετρίας με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου.

Για την καλύτερη δυνατή επεξεργασία των καυσαερίων, ο νέος 1.5 Diesel διαθέτει έναν παθητικό καταλύτη οξείδωσης Αζώτου (NOx), AdBlue, SCR και DPF, και τα έχει συγχωνεύσει σε μία ενιαία μονάδα κοντά στον κινητήρα. Έτσι, ο νέος πετρελαιοκινητήρας καταφέρνει να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d.

Τέλος, ο νέος 1.5 πετρελαίου θα μπορεί να συνδυαστεί και με το καινούριο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που υπόσχεται γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων, μαζί με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Για όσους όμως θέλουν κάποια πιο οικονομική και «καθαρή» έκδοση του Grandland X, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 που θα παρουσιαστεί η plug-in hybrid έκδοση.

Opel Grandland X 1.5 Diesel 130 PS

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube