Νέο Nissan Z Nismo με 420 ίππους και αυτόματο κιβώτιο, αποκλειστικά!

Νέο Nissan Z Nismo με 420 ίππους και αυτόματο κιβώτιο, αποκλειστικά!

Το νέο Nissan Z Nismo έρχεται με 20 ίππους επιπλέον και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, αλλά θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Οι φήμες που ήθελαν το νέο Nissan Z Nismo να διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο επιβεβαιώθηκαν, αλλά προφανώς η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού σπόρτσκαρ δεν στέκεται μόνο εκεί. Διαθέτει ακόμα περισσότερη ισχύ, αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και την αεροδυναμική απόδοση και φυσικά, μοναδική εμφάνιση.

Εξωτερικά, το νέο Z Nismo απέκτησε νέας σχεδίασης εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, πλαϊνά μαρσπιέ και πίσω αεροτομή, με τους ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας να λένε ότι το χαμηλότερο και μακρύτερο ρύγχος είναι εμπνευσμένο από το Nissan Fairlady 240ZG.

Nissan Z Nismo

Το νέο σπόιλερ εμπρός συνδυάζεται με πλευρικές ποδιές και ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα που συνδέονται μεταξύ τους με μια κόκκινη λωρίδα κατά μήκος των κάτω άκρων. Επίσης, η πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη από εκείνη του Z Performance με τη Nissan να τονίζει ότι όλο το αεροδυναμικό πακέτο έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την αντίσταση και ταυτόχρονα να παράγει περισσότερο downforce.

Την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν οι αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες 19’’ της Rays, ένα μοναδικό γκρι διακοσμητικό κομμάτι κατά μήκος των κορυφών των παραθύρων και μια μαύρη οροφή. Οι ζάντες είναι μισή ίντσα φαρδύτερες από αυτές του Z Performance και φορούν ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx GT600. 

Το εσωτερικό με τη σειρά του είναι διακριτικά αλλαγμένο με κόκκινα και μαύρα καθίσματα της Recaro από αλκαντάρα, νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων με το λογότυπο Nismo, κόκκινα διακοσμητικά και ένα μοναδικό animation εκκίνησης.

Το Nismo ωστόσο σημαίνει επιδόσεις και για να καλύψει και αυτό τον τομέα η Nissan φρόντισε να αναβαθμίσει τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Nissan βελτίωσαν το ψυγείο λαδιού του κινητήρα, αύξησαν την ώθηση και πρόσθεσαν πιο επιθετικό χρονισμό για να ανέβει η απόδοση του στα 420 PS και τα 520 Nm ροπής.

Nissan Z Nismo

To σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της Nissan, το οποίο έχει αναβαθμιστεί με ισχυρότερους συμπλέκτες και προσφέρει σύμφωνα με τους Ιάπωνες ταχύτερες και πιο δυναμικές αλλαγές σχέσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan ισχυρίζεται ότι μπορεί να αλλάζει σχεδόν 50% ταχύτερα από το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο του Z. Επιπλέον, προστέθηκε το νέο πρόγραμμα οδήγησης Sport+ που έχει πιο σπορ ρύθμιση στα κατέβασμα ταχυτήτων. Η ισχύς στέλνεται φυσικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Nissan Z Nismo

Όσον αφορά το πλαίσιο, η Nissan πρόσθεσε πρόσθετη αντιστήριξη εμπρός και πίσω βελτιώνοντας τη στρεπτική ακαμψία κατά 25%. Η ανάρτηση διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια, επαναρυθμισμένα αμορτισέρ και νέες αντιστρεπτικές ράβδους. Όπως και το Z Performance, το Nismo αποκτά επίσης τετραπίστονες δαγκάνες φρένων εμπρός και διπίστονες πίσω, με καλύτερα τακάκια.

Το νέο Nissan Z Nismo θα εμφανιστεί στις εκθέσεις της εταιρείας το φθινόπωρο, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν πριν το τέλος του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube