Το νέο Nissan Juke θα έχει και ηλεκτροκίνητη έκδοση

Το νέο Nissan Juke θα έχει και ηλεκτροκίνητη έκδοση

Η Nissan δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι μια plug-in έκδοση, μια υβριδική ή μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Το νέο Nissan Juke που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο θα έχει στη γκάμα του και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμη τι ακριβώς αυτή θα είναι.

Το νέο Juke θα βασίζεται στην πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Renault-Nissan, την  CMF-B την ώρα που το απερχόμενο πατούσε πάνω στην πλατφόρμα B της Nissan. Αυτό θα δώσει στη Nissan πρόσβαση στην plug-in υβριδική τεχνολογία, παρόμοια με αυτήν του Renault Captur, το οποίο θα προσφέρει το πρώτο σύστημα plug-in της Renault από το επόμενο έτος.

Μια άλλη πιθανή επιλογή για το νέο Juke είναι το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης E-power της Nissan, το οποίο χρησιμοποιεί η εταιρεία στο μικρό Note που διατίθεται στην ιαπωνική αγορά.

Η Nissan έχει πει ότι σκοπεύει να φέρει την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει με ποιο μοντέλο της θα ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση το Juke θα παρουσιαστεί επίσημα στις 3 Σεπτεμβρίου οπότε και θα δούμε ποια από όλες τις επιλογές έχει υιοθετηθεί.

Η Nissan έχει παραδεχτεί ότι καθυστέρησε να αντικαταστήσει το Juke με τον Ken Ramirez, επικεφαλής πωλήσεων της Nissan Europe  να έχει πει ότι αρχικά η αντικατάσταση του μοντέλου είχε προγραμματιστεί για το 2018.

Το Juke θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, της Αγγλίας, για τις ευρωπαϊκές αγορές. Τον Φεβρουάριο, η Nissan ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή του X-Trail στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αναφέροντας ως αιτία την αβεβαιότητα γύρω από την Brexit.

Το Juke ήταν το μικρότερο crossover της Ευρώπης με τις καλύτερες πωλήσεις μέχρι το 2013, όταν ξεπεράστηκε από το Renault Captur και το Peugeot 2008. Πέρυσι, το Juke έπεσε στην 13η θέση της κατηγορίας του σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Οι πωλήσεις του Juke για τους πρώτους πέντε μήνες μειώθηκαν κατά 8,8% σε 28.891 μονάδες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube