Νέο Nissan 370Z NISMO Roadster Concept

Νέο Nissan 370Z NISMO Roadster Concept

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, που άνοιξε τις πύλες της χθες, η Nissan παρουσίασε την έκδοση NISMO του 370Z Roadster.

Δεδομένου ότι δύσκολα οι fans των σπορ μοντέλων θα έλεγαν «όχι», πρακτικά η Nissan πραγματοποίησε μια, ανεπίσημη έστω, πρεμιέρα του ανοιχτού Ζ NISMO.

Μια λογική κίνηση εφόσον το GT-R NISMO έχει ξεπουλήσει και τα 370Ζ και Juke NISMO αντιστοιχούν στο 20 και 15% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα.

Όπως και το κουπέ 370Ζ NISMO, το Roadster κινείται από τον V6 των 3,7 λίτρων που αποδίδει 350 ίππους, 18 περισσότερους από τα απλά Ζ. Φυσικά η NISMO έχει επέμβει στο στήσιμο, με διαφορετικές ρυθμίσεις σε αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης, μεγαλύτερα φρένα, διαφορετικό μπλοκέ διαφορικό και μια μπάρα θόλων στο χώρο του κινητήρα.

Σε αντίθεση με το κουπέ, ωστόσο, που διατίθεται αποκλειστικά με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, το Roadster θα προσφέρεται μόνο με αυτόματη μετάδοση 7 σχέσεων επειδή, σύμφωνα με τη Nissan, οι αγοραστές της ανοιχτής έκδοσης προτιμούν τα αυτόματα...

Εξωτερικά, τον τόνο δίνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα που είναι εμπνευσμένα από το GT-R NISMO, ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας με το διαφορετικό άνοιγμα, οι δερμάτινες επενδύσεις στα roll bar, το πίσω σπόιλερ από ανθρακονήματα και οι ζάντες 19 ιντσών της RAYS με ελαστικά Bridgestone Potenza S001 διαστάσεων 245/49 εμπρός και 285/35 πίσω.

Στην καμπίνα υπάρχουν μαύρα δερμάτινα καθίσματα της Recaro με κόκκινες ραφές, επένδυση αλκαντάρα στο τιμόνι και κόκκινο στροφόμετρο της NISMO.

«Αν και προς το παρόν πρόκειται για μια σχεδιαστική άσκηση, πιστεύουμε ότι το 370Z NISMO Roadster θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στη γκάμα μας», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Nissan Βορείου Αμερικής Pierre Loing.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube