Νέο μοντέλο από τη Wiesmann το 2019

Νέο μοντέλο από τη Wiesmann το 2019

Η γερμανική εταιρία που είχε πτωχεύσει το 2014 σύντομα θα επιστρέψει στην ενεργό δράση με ένα νέο σπορ μοντέλο, με κινητήρα της BMW.

Η Wiesmann δεν σημείωσε ποτέ νούμερα πωλήσεων ικανά να απειλήσουν τους παραδοσιακούς κατασκευαστές σπορ μοντέλων, είχε καταφέρει όμως να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό.

Κοινό που σίγουρα απογοητεύτηκε όταν η δραστηριότητα της εταιρίας σταμάτησε με την πτώχευσή της, το 2014. Σήμερα, η Wiesmann βρίσκεται σε διαδικασία… αναγέννησης. Οι ινδικής καταγωγής επενδυτές που την εξαγόρασαν έχουν προσλάβει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Mario Spitzner, πρώην στέλεχος της Mercedes-Benz, έχουν συνάψει συμφωνία με την BMW για την παροχή κινητήρων και εξελίσσουν το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της φίρμας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Wiesmann ανακοίνωσε ότι το καινούργιο της μοντέλο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Θα φοράει κινητήρα V8, μένοντας πιστό στην παράδοση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται τόσο σε αριστεροτίμονη όσο και σε δεξιοτίμονη εκδοχή, για πρώτη φορά, αφού στόχος των νέων ιδιοκτητών είναι να διευρύνουν το κοινό της Wiesmann σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έδρα της Wiesmann παραμένει στο Dulmen της Γερμανίας. Ένας εκ των νέων ιδιοκτητών της, ο Roheen Berry, δήλωσε: «Η Wiesmann είναι ο τελευταίος κατασκευαστής καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων στη Γερμανία, και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεισφέρω στο χτίσιμο του πολύ εντυπωσιακού μέλλοντός της».

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube