Το νέο Μazda MX-5 θα πει όχι στον εξηλεκτρισμό!

Το νέο Μazda MX-5 θα πει όχι στον εξηλεκτρισμό!

H Mazda θέλει το MX-5 να μείνει πιστό στις παραδόσεις του διατηρώντας το θερμικό μοτέρ και προσπαθώντας παράλληλα να αναβάλλει τον εξηλεκτρισμό του.

Μazda MX-5

Η αλήθεια είναι ότι η Mazda έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει το δικό της τρόπο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κινηθεί στο δικό της μονοπάτι, μακριά από τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι και το Mazda MX-5.

Σε μια κατηγορία της οποίας οι προτάσεις λιγοστεύουν συνεχώς, η ιαπωνική φίρμα όχι απλά παραμένει πιστή στην παράδοσή της, διαθέτοντας ακόμα το ρόουνστερ της στην αγορά, αλλά σχεδιάζει και την επόμενη γενιά του. H οποία όπως όλα δείχνουν θα βασίζεται στην γνωστή και πετυχημένη συνταγή που ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στο βρετανικό Αutocar, o επικεφαλής εξέλιξης της Mazda στην Ευρώπη υποσχέθηκε ότι το ιαπωνικό ρόουνστερ θα μείνει πιστό στις παραδόσεις του. «Tο MX-5 είναι ένα αυτοκίνητο σταθμός για τη μάρκα μας και προς στιγμήν φαίνεται ότι θα διατηρήσει για πολύ καιρό ακόμα το μέγεθος του και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μazda MX-5

Βέβαια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή το MX-5 θα πρέπει να εξηλεκτριστεί, αλλά κάτι τέτοιο θα αργήσει.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, η νέα γενιά του MX-5 η οποία φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί το 2024, να αποτελεί άλλη μια βελτίωση της πετυχημένης συνταγής του θρυλικού ιαπωνικού μοντέλου, προκρίνοντας το μικρό βάρος και λέγοντας όχι σε κάθε μορφής εξηλεκτρισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube