Nέο Mazda CX-9 crossover στο LA Auto Show

Nέο Mazda CX-9 crossover στο LA Auto Show

H Mazda μας δίνει μια πρόγευση του νέου της 7θέσιου SUV/crossover, που θα παρουσιαστεί στο Los Angeles στις 17 Νοεμβρίου.

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο του νέου Mazda CX-9, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Los Angeles, σε 12 ημέρες.

Το σκίτσο αποκαλύπτει ότι το νέο CX-9 έχει πιο επιθετική εμφάνιση από τους προκατόχους του, παίρνοντας κάποια σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Koeru (φωτ. κάτω) που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο.

Η Mazda λέει ότι το νέο CX-9 αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας Kodo και «κινείται προς μια πιο premium σχεδίαση, η οποία ταιριάζει σε ένα μεσαίο [για την Αμερική] crossover SUV με τρεις σειρές καθισμάτων». Το CX-9 είναι αποκλειστικά 7θέσιο.

Στοιχεία για τους κινητήρες αυτού του CX-9 δεύτερης γενιάς δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η Mazda έχει δηλώσει ότι θα έχει «τις τελευταίες τεχνολογίες SkyActiv». Το υπάρχον CX-9 διατίθεται με ένα μόνο κινητήρα στις ΗΠΑ, έναν V6 3,7 λίτρων με 272 ίππους και 37,4 kgm ροπής. Είναι πιθανό και το νέο μοντέλο να έχει αυτόν τον ένα βενζινοκινητήρα.

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση για SUV και crossover στην Ευρώπη, η Mazda δεν προγραμματίζει ακόμη να το εξάγει στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube