Νέο Mahindra KUV100 [video]

Νέο Mahindra KUV100 [video]

H Mahindra παρουσίασε προχθές επίσημα στον Τύπο το “Kool Utility Vehicle” 100, ένα μικρό crossover-SUV που θα βγει στην αγορά άμεσα.

Η ινδική εταιρεία, που πρόσφατα εξαγόρασε την Pininfarina, παρουσιάζει τώρα ένα μικρό crossover με μήκος κάτω από 4 μέτρα.

Το νέο μοντέλο συμπληρώνει την γκάμα, που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα TUV300 και XUV500, και στοχεύει σε ένα νεαρό κοινό. Ενδιαφέρον είναι το ότι το εσωτερικό του έχει 3+3 θέσεις.

Οι κινητήρες προέρχονται από τη νέα σειρά mFalcon και ξεκινούν με έναν 3κύλινδρο 1.2 βενζίνης που αποδίδει 82 ίππους και 11,6 kgm ροπής. Ο ακόμη πιο οικονομικός τουρμποντίζελ, που είναι επίσης 3κύλινδρος 1,2 λίτρων με σύστημα τροφοδοσίας common-rail, αποδίδει 77 ίππους και 19,4 kgm ροπής. Και οι δύο συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Από την άποψη της ασφάλειας, η Mahindra εφοδιάζει το Kool Utility Vehicle (ονομασία κι αυτή…) με δύο μετωπικούς αερόσακους, και φρένα με ABS και EBD. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης για τα ινδικά δεδομένα και η τιμή εκεί θα είναι κάτω από τα 6.000 ευρώ.

Το KUV 100 αναμένεται στην αγορά εντός των ημερών και θα έχει βασικό αντίπαλο το Renault Kwid, ένα ακόμα μικρό crossover προορισμένο για την ινδική αγορά.

Στις φωτογραφίες το Mahindra KUV 100 δείχνει να έχει δυσανάλογα μικρούς τροχούς. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτοί είναι διαμέτρου 15 ιντσών με λάστιχα διαστάσεων 185/65.

[Πηγή: Mahindra, φωτό: indianautosblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube