Νέο Lexus CX200, προσεχής αντίπαλος για την BMW X1

Νέο Lexus CX200, προσεχής αντίπαλος για την BMW X1

Ένα νέο κόμπακτ SUV που στόχο θα έχει την BMW X1 ετοιμάζει η Lexus, προσδοκώντας σε ένα αξιοπρεπές μερίδιο στην ακμάζουσα αγορά των μικρών πολυτελών SUV.

Το μικρό SUV της Lexus που θα βασίζεται στο υβριδικό CT200, πιθανώς θα είναι και το πρώτο Lexus που θα χρησιμοποιεί τη νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα TNGA –Toyota New Global Architecture. Ο στόχος του είναι να μπει σφήνα στις πωλήσεις ανάμεσα στα BMW X1 και Audi Q3, κάτι που αν τα καταφέρει θα γίνει το πιο καλοπουλημένο Lexus στην Ευρώπη.

Το «μουλάρι» που απαθανάτισε ο κατασκοπευτικός φακός δείχνει ότι το μελλοντικό SUV χρησιμοποιεί το αμάξωμα του CT200h, αλλά έχει ψηλότερη γραμμή οροφής και «κάθεται» ψηλότερα από το 200άρι χάτσμπακ. Ωστόσο, οι στιλίστες της Lexus σκοπεύουν να κρατήσουν τη σιλουέτα του SUV όσο πιο κοντά μπορούν σε αυτή του χάτσμπακ.

Η πιθανότητα το κόμπακτ SUV της Lexus να χρησιμοποιεί και το υβριδικό πακέτο του CT200h είναι μάλλον ανύπαρκτη. Ο υπάρχων συνδυασμός με ένα 1.800άρι θερμικό μοτέρ εγκάρσια τοποθετημένο και τη συστοιχία μπαταριών που βρίσκεται κάτω από τα πάτωμα να στέλνουν την κίνηση στον εμπρός άξονα δεν δημιουργούν κάποια βάση για τετρακίνηση. Βέβαια, το νέο SUV της Lexus με πιθανή ονομασία CX200, κατά τα πάγια ειωθότα της εταιρείας μάλλον θα διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές CO2 παρά για τις επιδόσεις του στο χωματόδρομο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube