Nέο Lexus CT, αλλά όχι όπως το φαντάζεστε!

Nέο Lexus CT, αλλά όχι όπως το φαντάζεστε!

Το γιαπωνέζικο κόμπακτ θα επιστρέψει το 2025, αφού υποστεί μια σημαντική αλλαγή. Το Lexus CT θα μεταμορφωθεί σε crossover με στόχο να προσαρμοστεί στη νέα εποχή με μια 100% ηλεκτρική παραλλαγή στην γκάμα του.

Lexus CT 2025

Το Lexus CT έφυγε από την αγορά από την πίσω πόρτα. Ύστερα από την κατάργησή του, η Lexus έπαψε να έχει παρουσία σε μια κατηγορία που σήμερα και παρά τον «πυρετό των SUV», συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Αλλά μόλις ανακαλύψαμε ότι η κατάργηση του CT δεν ήταν οριστική. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει φιλόδοξα σχέδια να επιστρέψει για να καλύψει τον χώρο που, σήμερα και προσωρινά, καταλαμβάνει το Lexus UX.

To νέο Lexus CT θα αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ ενός συμβατικού κόμπακτ και ενός καθαρόαιμου SUV. Ένα «crossover», θα μπορούσαμε να πούμε…

Η Lexus λοιπόν θα προχωρήσει σε μια φιλόδοξη διαδικασία σχεδιασμού και εξέλιξης με στόχο να μεταμορφώσει το κόμπακτ μοντέλο της. Η μεταμόρφωση αυτή όμως δεν θα είναι μια γενναία εξέλιξη του απελθόντος μοντέλου.. Ο μετασχηματισμός θα είναι ολοκληρωτικός για να προσαρμοστεί στην τρέχουσα εποχή και στις τάσεις που σήμερα σηματοδοτούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις υπόλοιπες κύριες αγορές.

Lexus CT 2025

Οι νέες και σημαντικές πληροφορίες προέρχονται από τον ιαπωνικό Τύπο, σκιαγραφώντας πώς θα είναι το μέλλον του νέου Lexus CT. Επιστρέφοντας λοιπόν στα σταντ των αντιπροσωπειών, ξεχάστε το κόμπακτ 5θυρο σουλούπι. Ο πολυτελής βραχίονας της Toyota θα «διασταυρώσει» το Lexus CT για να το κάνει ένα είδος SUV. To νέο Lexus CT θα αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ ενός συμβατικού κόμπακτ και ενός καθαρόαιμου SUV. Ένα «crossover», θα μπορούσαμε να πούμε…

Όπως φαίνεται στις αναπαραστάσεις που βλέπετε, αυτές προβλέπουν πώς θα είναι ο σχεδιασμός του νέου Lexus CT. Και η αλλαγή φαίνεται σημαντική. Θα είναι μεγαλύτερο και θα αντιπαρατίθεται ευθέως στις εναλλακτικές που μπορούμε να βρούμε σε φίρμες όπως η Audi, η BMW και η Mercede-Benz. Επιπλέον, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και σε τεχνικό επίπεδο θα είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο.

Lexus CT 2025

Σε σχέση με το μοντέλο που μέχρι πρόσφατα μπορούσε να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα, θα έχουμε να κάνουμε με μια νέα πλατφόρμα, νέες τεχνολογίες και νέα μηχανικά μέρη. Επιπλέον, μιας και αναφέραμε το μηχανολογικό κομμάτι, η Lexus είναι αποφασισμένη να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό με το νέο Lexus CT. Γι’ αυτό και θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά την γκάμα των συστημάτων κίνησης.

Έτσι η ιαπωνική εταιρεία θα διαρθρώσει την προσφορά της γκάμας του Lexus CT με ευρύ φάσμα επιλογών. Ως εκ τούτου θα υπάρχουν διαθέσιμοι βενζινοκινητήρες, υβριδικές αυτοφορτιζόμενες εκδόσεις (HEV) και, το πιο σημαντικό, 100% ηλεκτρική παραλλαγή. Λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική και τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η φίρμα στην Ευρώπη, αναμένεται ότι, εάν το Lexus CT φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο, θα το κάνει αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Lexus CT 2025

Πότε θα λανσαριστεί το Lexus CT στην αγορά; Οι τρέχουσες αναφορές κάνουν λόγο για πιθανό λανσάρισμα στο τέλος του 2024 ή στις αρχές του 2025. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας για να το δούμε στις αντιπροσωπείες.

Lexus CT 2025
Στην αγορά σήμερα, το κενό που άφησε το κάμπακτ υβριδικό Lexus CT 200h καλύπτει εν μέρει και προσωρινά το Lexus UX.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μένει να δούμε αν το νέο αυτό μοντέλο θα διατηρήσει το ίδιο όνομα. Δεν αποκλείεται η Lexus να επιλέξει να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το ακρωνύμιο CT, για να βαφτίσει τη νέα δημιουργία της με άλλο εμπορικό όνομα.

[Πηγή BestCarWeb]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube