Νέο Kia Rio GT-Line στη Γενεύη

Νέο Kia Rio GT-Line στη Γενεύη

Το Kia Rio τέταρτης γενιάς φοράει σπορτίβ ενδυμασία και κιτ αναβάθμισης για να γίνει προδιαγραφών GT-Line και επικεφαλής της γκάμας του μοντέλου.

Η Kia ανακοίνωσε ένα σπορτίφ επίπεδο εξοπλισμού ναι αναβάθμισης για το τελευταίο γενιάς σουπερμίνι της, το Rio, που θα φορέσει κατά τα ειωθότα τα διακριτικά «GT-Line» και θα παρουσιαστεί στο φετινό Salon de l’ Automobile, στη Γενεύη, 8-18 Μαρτίου.

Έχοντας ξεκινήσει από τη σπορ μπερλίνα Stinger νωρίτερα εφέτος, η Kia θέλει να ενσταλάξει μέρος της γοητείας από το μεγάλο αυτοκίνητό της στα μικρότερα μοντέλα. Το Rio GT-Line είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, το οποίο ενσωματώνει γι’ αυτό το σκοπό αναθεωρημένη μάσκα αλά Stinger, αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών και ένα μαύρο χείλος εκφυγής, ψηλά στην πέμπτη πόρτα.

Η ισχύς του Rio GT-Line προέρχεται από το 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα τούρμπο της Kia, με μέγιστη ιπποδύναμη τα 100 ή τα 120 άλογα και μέγιστη ροπή 17,5 kgm, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Τα νούμερα αποδοτικότητας του μοτέρ αυτού με το Rio είναι αντίστοιχα 4,5 και 4,7 lt/100 km, και 102 και 107 g/km CO2. H κορεατική εταιρεία να σημειώσουμε ότι θα διαθέσει την έκδοση «GT-Line» με δύο ακόμη βενζινοκίνητα μοτέρ όταν το λανσάρει εμπορικά: 1,25 και 1,4 lt, μαζί με την επιπλέον επιλογή για έξτρα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Kia Rio 1.2

Το Kia εξοπλίζει το Rio GT-Line με αυτόνομα στοιχεία βοηθημάτων ασφαλείας, όπως η αποφυγή πρόσθιας σύγκρουσης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και το νέο σύστημα Driver Attention Warning (DAW), το οποίο ανιχνεύει την υπνηλία. Το σύστημα Lane Keep Assist θα είναι επίσης διαθέσιμο για τους πελάτες του Rio GT-Line.



Το Rio GT-Line θα είναι επίσης εξοπλισμένο με συνθετικές μαύρες δερμάτινες ταπετσαρίες και μεταλλικές ενθέσεις στο εσωτερικό. Μια 7άρα οθόνη infotainment θα αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, συμβατή τόσο με Apple CarPlay όσο και Android Auto. Από τον έξτρα εξοπλισμό θα μπορείτε επίσης να διαλέξετε κάμερα στάθμευσης με οπίσθιο φωτισμό, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να φέρει στις εκθέσεις της χώρας μας το νέο Rio GT-Line πριν από την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι της Γενεύης, δηλαδή μέσα στον Φεβρουάριο. Το επίπεδο εξοπλισμού του για το ελληνικό μοντέλο τοποθετείται πάνω από το υφιστάμενο τριμ «Premium» του στάνταρ Rio. Η εκτιμώμενη τιμή είναι περίπου €15.000 για το 1.000άρι μοτέρ με τα 100 άλογα και €16.000 γι’ αυτό με τα 120.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube