Νέο Kia Niro EV, εσωτερικό και νέες πληροφορίες

Νέο Kia Niro EV, εσωτερικό και νέες πληροφορίες

Η Kia αποκαλύπτει το εσωτερικό του Niro EV και δίνει τεχνικές διευκρινίσεις, καθώς και την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό Niro αποκαλύφθηκε στη Νότιο Κορέα στις 4 Μαΐου, σε ειδική παρουσίαση αλλά το γνωρίσαμε μόνο απ’ έξω. Η Kia με την ευκαιρία της παρουσίας του αυτοκινήτου στο Busan International Motor Show που άνοιξε τις πύλες του για τον Τύπο εχθές, 6 Ιουνίου, μας έδειξε επιτέλους και το εσωτερικό του νέου της crossover EV.

Η βάση της κεντρικής κονσόλας έχει επανασχεδιαστεί, με έναν νέο ηλεκτρικό στρογγυλό επιλογέα για τις οδηγικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, το νέο Niro EV διαθέτει και φωτισμό περιβάλλοντος στην καμπίνα. Το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από οθόνη αφής 7” απέκτησε νέες λειτουργίες, ειδικά για τον εντοπισμό σταθμών φόρτισης. Τα όργανα ανασχεδιάστηκαν, υποστηριζόμενα από ακόμη μια 7άρα οθόνη.

Kia Niro EV

Παράλληλα με τη παρουσίαση της καμπίνας δόθηκαν και κάποιες τεχνικές διευκρινίσεις και στοιχεία. Το αυτοκίνητο φορά ηλεκτρομοτέρ 204 ίππων και 40,3 kgm. To Niro EV πετυχαίνει κατά την Kia επίδοση 7,8” στο σπριντ των 0-100 km/h, ενώ η μπαταρία των 64 kWh υπόσχεται αυτονομία πάνω από 450 km –κατά τη νέα πιο ρεαλιστική μέτρηση WLTP. Όσο για το χρόνο φόρτισης, σε ένα ταχυφορτιστή 100 kW χρειάζεται 54 λεπτά της ώρας για να φορτίσει στο 80% τη συστοιχία των μπαταριών του. 

To Niro EV, καθώς φορά το ίδιο ηλεκτρικό πακέτο κίνησης με το Hyundai Kona Electric, θα είναι ομοίως διαθέσιμο με δύο χωρητικότητες μπαταρίας: 64kWh και 39,2kWh.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το Niro EV έχει μήκος 4,38 m, πλάτος 1,81 m, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2,7 m. Το αυτοκίνητο πατά στάνταρ σε ζάντες 17 ιντσών και είναι εξοπλισμένο με μια ευρεία γκάμα βοηθημάτων ασφαλείας για τον οδηγό που περιλαμβάνουν σύστημα αποφυγής πρόσθιων συγκρούσεων, διατήρησης λωρίδας, έξυπνο cruise control και προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης.

Το ηλεκτρικό Niro θα είναι το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Kia που θα διατίθεται στην Ευρώπη, μετά το Soul EV. Οι ευρωπαϊκές αγορές που έχουν στοιχειώδη ηλεκτρικό στόλο και αντίστοιχες υποδομές, διευκολύνσεις και απαλλαγές αναμένουν το νέο Niro EV, ύστερα από το επίσημο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στο Mondial de l’Automobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube