Νέο Infiniti Etherea: Άρχισαν οι δοκιμές στη Γαλλία

Νέο Infiniti Etherea: Άρχισαν οι δοκιμές στη Γαλλία

Η Infiniti ξεκίνησε τις δοκιμές του πρωτότυπου Etherea στη Γαλλία και στην πίστα του Πολ Ρικάρ, με τον Φέτελ στο ρόλο του οδηγού-δοκιμαστή. Η Infiniti δηλώνει ότι με το νέο Etherea θα  βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση μέσα στην καρδιά της premium κατηγορίας.

Το νέο Etherea, που περιγράφεται ως το βασικό μοντέλο της γκάμας της Infiniti, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο σε μια κατηγορία όπου η ιαπωνική εταιρεία είναι μέχρι στιγμής απούσα. Το νέο Etherea, που το πρωτοείδαμε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, η Infiniti ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο τύπο πολυτελούς αυτοκινήτου για νέους σε ηλικία αγοραστές. Το Etherea βασίζεται στο πάτωμα της A-Class και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, στην Αγγλία.

Η Infiniti λέει ότι αυτή τη στιγμή το Etherea δοκιμάζεται από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ως μέρος του ρόλου του ως του επικεφαλής των δυναμικών επιδόσεων των μελλοντικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας.

Προς τα παρόν, οι δοκιμές εξέλιξης γίνονται στην πίστα του Πολ Ρικάρ στη Γαλλία με τον Φέτελ να δηλώνει: «Για κάθε νέο Infiniti που σχεδιάζεται, είναι πραγματικά σημαντικό να το εξελίσσουμε με συνεπή οδηγικό χαρακτήρα στις αξίες της μάρκας, οπότε θα ήταν χρήσιμο να μπορέσουμε να οδηγήσουμε σκληρά πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα στην ίδια πίστα».

«Όπως συμβαίνει και με τα μονοθέσια της Formula 1, είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε πόσο διαφορετικά είναι τα αυτοκίνητα όσον αφορά την απόκριση του τιμονιού και των φρένων, και πώς επιδρούν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το ESP και το traction control. Αν αξιολογήσεις αυτά τα πράγματα σωστά, είναι αυτά που κάνουν ένα καλό αυτοκίνητο κορυφαίο».

Ο Φέτελ επεξέτεινε τη συνεργασία του με την Infiniti που ξεκίνησε το 2011, για να βοηθήσει στην εξέλιξη των μελλοντικών μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Q50 και του FX Vettel Edition.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube