Νέο Hyundai Creta: Επισπεύδεται το λανσάρισμά του

Νέο Hyundai Creta: Επισπεύδεται το λανσάρισμά του

Η επίσπευση της διάθεσης Hyundai Creta στην ινδική αγορά πιέζει αντίστοιχα και το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του.

Η Hyundai επέσπευσε κατά δύο μήνες το λανσάρισμα του νέου crossover με το όνομα Creta, προκειμένου να καρπωθεί το πλεονέκτημα της εορταστικής περιόδου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) στην Ινδία.

Η επίσπευση του λανσαρίσματος επιβεβαιώθηκε από τον Rakesh Srivastava, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και υπεύθυνο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Hyundai Motor India Ltd. Να θυμίσουμε ότι το Hyundai Creta βασίζεται στο πρωτότυπο ix25 που παρουσιάστηκε στο Auto China 2014 στο Πεκίνο, και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai μέσα έξω. Με μήκος 4,27 m έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στα μικρά και στα κόμπακτ crossover, αλλά το εκτιμώμενο οικονομικό κόστος αγοράς και χρήσης θα το κατατάξει ευθέως ανταγωνιστικό με τα μικρά.

Το Hyundai Creta 2016 θα χρησιμοποιεί στην Ινδία την γκάμα κινητήρων/κιβωτίων του Verna 4S (κορεατικό Accent) που σημαίνει 1.400άρηδες και 1.600άρηδες βενζίνης και ντίζελ για την Ινδία που συνδυάζονται με αυτόματο ή χειροκίνητο σασμάν. Στην ινδική αγορά αναμένεται να διατεθούν μόνο προσθιοκίνητες εκδόσεις. να σημειώσουμε ότι την πρώτη σε μέγεθος στην Ασία, αλλά και στον κόσμο, κινεζική αγορά θα την καλύψει το αδελφό αυτοκίνητο του Creta, το KIA KX3

Το Hyundai Creta αναμένεται να ντεμπουτάρει επίσημα στην Ευρώπη στην ΙΑΑ 2015 στη Φρανκφούρτη, τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο με μια γκάμα ενός κινητήρα ντίζελ και τριών 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης: 1.400 cc ντίζελ με 90 PS, 1.600 cc ατμοσφαιρικός με 123 PS, 1.600 cc τούρμπο με 200 PS, τον ίδιο που έχουμε γνωρίσει στο KIA pro_cee’d GT.

Τo 1.400άρι και τα 1.600άρια μοντέλα έχουν κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, ενώ το δίλιτρο θα διατίθεται με εμπρός κίνηση ή τετρακίνηση. Τέλος, τα ατμοσφαιρικά μοτέρ συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν έξι ταχυτήτων (στάνταρ) ή με 6άρι αυτόματο (έξτρα), ενώ το 1.6 τούρμπο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν DCT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube