Νέο Kia KX3 Ao Pao

Νέο Kia KX3 Ao Pao

Το KX3 Ao Pao είναι το σουπερμίνι SUV που βασίζεται στο KIA Rio και απευθύνεται στην κινεζική αγορά.

To KΧ3 Ao Pao, που σας είχαμε δείξει σε scoop τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ένα νέο SUV που προορίζεται αποκλειστικά για την Κίνα και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Hyundai i20 Active, αλλά έχει στόχευση νεανικότερο κοινό.

Με διαστάσεις 4,27 m σε μήκος, 1,78 σε πλάτος και 1,63 m σε ύψος κινείται στην άνω μεριά της κατηγορία τωμ μικρών SUV, κάτι που επιβεβαιώνει και το μεταξόνιο των 2,59 m. Το KX3 έκανε το ντεμπούτο του στο Guangzhou Auto Show 2014 ως πρωτότυπο και στη συνέχεια εξελίχτηκε για να μπει σε ένα στίβο όπου υπάρχουν σημαντικά δείγματα της κατηγορίας των σουπερμίνι SUV. Αυτοκίνητα όπως το Ford EcoSport, το Peugeot 2008,το Chevrolet Trax και το Opel Mokka, αλλά και ακόμα πιο φρέσκα όπως το Suzuki Vitara και  το Fiat 500X.  

Η αγορά των sub-compact SUV γνωρίζει αντίστοιχα μεγάλη άνθηση με αυτή της Ευρώπης στην Κίνα, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί, καθώς όλο και περισσότερα μοντέλα εισέρχονται στην κατηγορία. Το KΙΑ Ao Pao (傲跑) που στα κινεζικά σημαίνει «περήφανος δρομέας» είναι το προσωνύμιο με το οποίο συνηθίζουν οι Κινέζοι κατασκευαστές να συμπληρώνουν την ονομασία του αυτοκινήτου, εν προκειμένω το K3. Τα ονόματα αυτά συνηθίζονται και πάλι να αποτελούν εργαλεία του μάρκετινγκ και δεν εμφανίζονται ως σήμανση πουθενά στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Μια τάση που αναζωπυρώθηκε πρόσφατα, καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε σχεδόν «πεθάνει».   

To νέο KX3 κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Dongfeng-Yueda-Kia και είναι διαθέσιμο με μια γκάμα τριών 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης: 1.600 cc ατμοσφαιρικός με 123 PS, 1.600 cc τούρμπο με 200 PS, τον ίδιο που έχουμε γνωρίσει στο KIA pro_cee’d GT, και δίλιτρος ατμοσφαιρικός με 202 PS. Αυτή η τελευταία επιλογή αποτελεί έκπληξη, αλλά προφαβώς προστέθηκε στην γκάμα για να ικανοποιήσει εκείνη τη μεγάλη μερίδα Κινέζων αγοραστών που προτιμούν τα μεγάλα μοτέρ.

Τα 1.600άρια μοντέλα έχουν κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, ενώ το δίλιτρο διατίθεται με εμπρός κίνηση ή τετρακίνηση. Τέλος, τα ατμοσφαιρικά μοτέρ συνδυάζονται με χειροκίνητο σασμάν έξι ταχυτήτων (στάνταρ) ή με 6άρι αυτόματο (έξτρα), ενώ το 1.6 τούρμπο συνδυάζεται αποκλειστικά με διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν DCT.

Η τιμή του KΙΑ KX3 Ao Pao ξεκινά από τα 112.800 γουάν ή €17.170 και φτάνει στην κορυφαία έκδοση τα 186.000 γουάν ή €28.300. Στην Ευρώπη είναι άγνωστο ακόμη εάν το KX3 θα έρθει, προσαρμοσμένο βέβαια στο ευρωπαϊκά γούστα. Θα μας έκανε όμως μεγάλη εντύπωση, εάν η KIA δεν είχε κατά νου να καλύψει αυτό το κομμάτι της αγοράς, τη στιγμή που το έχει κάνει ήδη η Hyundai με το i20 Active.

[Πηγή CarNewsChina.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube