Νέο Honda Vezel στην έκθεση του Τόκιο

Νέο Honda Vezel στην έκθεση του Τόκιο

Η έκδοση παραγωγής του Urban SUV Concept παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show 2013.

Η Honda παρουσίασε στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Vezel, που ανήκει στην δημοφιλή πια κατηγορία των crossover και θα κοντράρει μοντέλα όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka και άλλα.

Παρά το γεγονός ότι το μοντέλο που παρουσιάστηκε ονομάζεται Vezel, στην Ευρώπη δεν είναι σίγουρο ότι θα ονομαστεί έτσι. Το νέο αυτό crossover βασίζεται στο αδελφό Honda Jazz και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το Vezel συνδυάζει τις αξίες ενός SUV, την πρακτικότητα ενός μικρού MPV και την σχεδίαση ενός κουπέ.

Οι εκδόσεις κινητήρα που απαρτίζουν την γκάμα του στην ιαπωνική αγορά είναι μία βενζίνης και μία υβριδική. Ο βενζίνης είναι 4κύλινδρος 1,5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό, ενώ η υβριδική θα έχει τον ίδιο θερμικό κινητήρα και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ακόμα, στο άμεσο μέλλον θα προστεθεί ένας καινούργιος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας τούρμπο, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά δεν αποκλείεται να το δούμε και με τον φρέσκο 1.6 τουρμποντίζελ της φίρμας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο crossover της Honda θα μάθουμε στα μέσα Δεκεμβρίου, περίοδος που θα ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube