Νέο Honda Jazz: Αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Νέο Honda Jazz: Αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Θα διατίθεται από το καλοκαίρι αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση.

H Honda παρουσίασε επίσημα τον Οκτώβριο την ολοκαίνουργια τέταρτη γενιά του Jazz (Fit σε Ιαπωνία/Αμερική) στο πλαίσιο της έκθεσης του Τόκιο (διαβάστε ΕΔΩ).

Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποίο θα διατίθεται στην αγορά από το καλοκαίρι σε αποκλειστικά υβριδική έκδοση.

Η Honda ακολούθησε την πρακτική που είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά στο υβριδικό CR-V. Έτσι η κινητήρια μονάδα αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου και δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι συνδεδεμένοι με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 DOHC i-VTEC.

jazztechn

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προφίλ: Το EV Drive, το Hybrid Drive και το Engine Drive. Στο πρώτο η μπαταρία είναι αυτή που παρέχει ενέργεια στον έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί αποκλειστικά το Jazz. Στο δεύτερο, το Hybrid Drive, o βενζινοκινητήρας κινεί στον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος σε ρόλο γεννήτριας παρέχει με τη σειρά του ενέργεια στον άλλο ηλεκτροκινητήρα. Την ίδια στιγμή ο θερμικός κινητήρας φορτίζει και την μπαταρία.

Στο τρίτο πρόγραμμα, το Engine Drive, ο βενζινοκινητήρας είναι αυτός που δίνει κίνηση στους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη και μιας μόνο σχέσης υποπολλαπλασιασμού δίχως την παρεμβολή κιβωτίου.

dash

Έτσι, στην κίνηση μέσα στην πόλη χρησιμοποιούνται τα δύο πρώτα προγράμματα οδήγησης, ενώ στον αυτοκινητόδρομο εμπλέκεται και ο βενζινοκινητήρας. Η Honda λέει πως ο συνδυασμός αποδίδει συνολικά 109 ίππους και 253 Nm. Για το τυπικό 0-100 km/h απαιτούνται 9,4’’ την ώρα που η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 km/h.

Τέλος, το νέο Jazz εκπέμπει 102 g CO2/km και καταναλώνει 4,5 lt/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Οι αντίστοιχες τιμές για την έκδοση Crosstar είναι 110 g CO2/km και 4,8 lt/100 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube