Το νέο Honda Civic Type R κυνηγά το ρεκόρ των προσθιοκίνητων στο Nürburgring [video]

Το νέο Honda Civic Type R κυνηγά το ρεκόρ των προσθιοκίνητων στο Nürburgring [video]

To Civic Type R 2018 είναι ήδη έτοιμο για να δώσει την «παράστασή» του στο Nürburgring. Αλλά είναι ικανό να χτυπήσει το 7’ 49” 21 του Golf GTI Clubsport S στην Πράσινη Κόλαση;

Το υφιστάμενο Honda Civic Type R φορά ένα δίλιτρο κινητήρα τούρμπο που αποδίδει 310 άλογα και διαθέτει μια πολύ έξυπνη εμπρός αρχιτεκτονική ανάρτησης για να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερο στην πίστα.

Παρότι έχουμε να κάνουμε με ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, σε οδόστρωμα με καλή πρόσφυση η υποστροφή είναι περιορισμένη και το τούρμπο μπορεί να φουσκώνει το μοτέρ, περνώντας τη δύναμη στην άσφαλτο χωρίς παρασιτικές αναδράσεις στο τιμόνι.

 
Honda Civic Type R Concept στο Mondial de l'Automobile 2016, στο Παρίσι

Το παραπάνω πακέτο το καθιστά το δεύτερο ταχύτερο προσθιοκίνητο χάτσμπακ στο Nürburgring και ένα από ταχύτερα στο δρόμο. Όταν η Volkswagen του αφαίρεσε το επίζηλο όσο ανεπίσημο στέμμα με το διθέσιο(!) Golf GTI Clubsport S [video], η Honda απάντησε κάνοντας ρεκόρ σε όποια πίστα έβρισκε εμπρός της. Με το νέο, αυτή τη φορά παγκόσμιο, Type R δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Honda θα επιστέψει στον τόπο του εγκλήματος, στο Ring, από τη στιγμή που δοκιμάζει εντατικά το αυτοκίνητο μέσα στην Πράσινη Κόλαση από τον Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το VW Golf GTI Clubsport S στην πίστα του Nürburgring

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε επισήμως την απόδοση του μοτέρ του νέου Civic Type R 2018, αλλά δεν περιμένουμε λιγότερα άλογα από αυτά του Ford Focus RS και φυσικά χωρίς την «ποινή» βάρους της τετρακίνησης. Κι αν αυτά σας ακούγονται καλά νέα, αυτό συμβαίνει διότι είναι. Η Honda δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το κόκκινο διακριτικό της σε κάτι που δεν αξίζει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube