Νέο Honda Civic Type R, αποκαλυπτήρια τον Ιούνιο

Νέο Honda Civic Type R, αποκαλυπτήρια τον Ιούνιο

Η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του Honda Civic Type R θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της μέσα στον Ιούνιο.

Honda Civic Type R

Εδώ και αρκετούς μήνες η ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τις δοκιμές του νέου εκρηκτικού χάτσμπακ της, του νέου Hοnda Civic Type R. Ωστόσο, το hot χάτσμπακ ήταν μέχρι στιγμής κρυμμένο κάτω από ένα κόκκινο καμουφλάζ. Τα νέα όμως είναι ευχάριστα καθώς όλα δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά στα αποκαλυπτήρια του μοντέλου. 

Μιλώντας στο αυστραλιανό Carsales, o διευθυντής της Honda Αυστραλίας, Stephen Collins, δήλωσε ότι το νέο Hοnda Civic Type R θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο μέσα στον Ιούνιο.

Honda Civic Type R

Αυτά που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι πως η έκτη γενιά του Type-R, με κωδική ονομασία FL, θα εφοδιάζεται με τον ίδιο δίλιτρο κινητήρα V-TEC Turbo του προηγούμενου FK8, με ελαφρώς αυξημένη απόδοση έναντι των 320 PS. Επιπλέον θα βασίζεται σε ένα νέο, πιο στιβαρό πλαίσιο, με ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Στοιχεία που αναμένεται να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το αντίπαλο δέος του Renault Mégane RS θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι το ντεμπούτο του τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube