Νέο, φρεσκαρισμένο Peugeot 2008…

Νέο, φρεσκαρισμένο Peugeot 2008…

Αλλά όχι για εμάς! Στη Βραζιλία, η Peugeot έδωσε ένα πιο φρέσκο look στο 2008, ενώ εμείς αναμένουμε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο από το φθινόπωρο.

Με λανσάρισμα το 2013, το 2008 ανανεώθηκε το 2016. Και το 2019 υπέστη ένα ακόμη facelift. Αν αυτό σας να φαίνεται περίεργο, καθώς πλησιάζει το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του μοντέλου με την εμπορική διάθεση στο τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, καλώς σας φαίνεται.

Το φρεσκάρισμα αφορά στην πραγματικότητα το 2008 που πωλείται στη Λατινική Αμερική. Και η Βραζιλία είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα διατεθεί, καθώς το αυτοκίνητο κατασκευάζεται εκεί, στο Porto Real. Επομένως, η σταδιοδρομία της πρώτης γενιάς φαίνεται πως θα διαρκέσει μερικά ακόμη χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ένας ακόμη λόγος για τον παραπάνω ανασχεδιασμό είναι ότι το 2008 δεν είχε δει υποστεί ποτέ facelift εκεί. Επί της ουσίας τώρα, το αυτοκίνητο υιοθετεί τη μάσκα που ήδη γνωρίζαμε. Αντίθετα, αυτό το σχέδιο του προφυλακτήρα εμφανίζεται είναι για πρώτη φορά και είναι εμπνευσμένο από το 3008 με τις εισαγωγές αέρα τοποθετημένες ψηλότερα. Αυτό το τελευταίο είναι πάντως περίεργο, καθώς ένας τέτοιος προφυλακτήρας στο ευρωπαϊκό 2008 θα προσέγγιζε το οικογενειακό ύψος που έχουν τα νέα, μεγαλύτερα αδέλφια του.

Peugeot 2008 fl Brazil

Κατά τα λοιπά, ο εξωτερικός ανασχεδιασμός είναι ό,τι γνωρίζουμε από τον «ευρωπαϊκό» του 2016: Εμπρός φανάρια με «νύχια» και προσθήκη προστατευτικών από άβαφο πλαστικό. Στην καμπίνα, η βραζιλιάνικη έκδοση διαθέτει καλύτερα ενσωματωμένη οθόνη από ό,τι στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube