Νέο Ford Transit Courier

Νέο Ford Transit Courier

Την περασμένη εβδομάδα, το ολοκαίνουργιο βαν Transit Courier έκανε την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στο Σαλόνι των CV στο Μπέρμινχαμ.

Το νέο Transit Courier είναι το τέταρτο μέλος της οικογένειας Transit. «Η Ford πλέον έχει μεταμορφώσει την γκάμα των επαγγελματικών της με τέσσερα ολοκαίνουργια, κορυφαία Transit» είπε ο Μπαρμπ Σάμαρτζιτς, αντιπρόεδρος εξέλιξης προϊόντος για τη Ford Ευρώπης. «Με τη νέα γκάμα των Transit, εκτικούμε ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν στις 400.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2016, πάνω από 50% σε σχέση με αυτά που πουλάμε ήμερα».

Το Courier βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα B-segment και διαθέτει χώρο φόρτωσης 2,3 m3, από ένα αμάξωμα συνολικού μήκους 4,16 m. Θα μπορεί να φορτωθεί με ωφέλιμο φορτίο 660 kg σε ένα χώρο φόρτωσης μήκους 1,62 m που, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, μεγαλώνει στα 2,59 m.

«Με 10% παραπάνω χωρητικότητα από εμβαδό δαπέδου όσο και των ανταγωνιστών μας, το καινούργιο Transit Courier φέρνει ένα νέο επίπεδο παραγωγικότητας στην κατηγορία των κόμπακτ βαν», αναφέρει ο Σάμαρτζιτς στο δελτίο Τύπου της Ford.

To νέο Transit Courier θα διατίθεται με τρία μοτέρ, που όλα προαιρετικά θα εφοδιάζονται με stop/start. Για τους ενδιαφερόμενους προφανώς η πρώτη επιλογή θα είναι οι δύο ντιζελοκινητήρες Duratorq TDCi: 1.500 cc με 75 PS και 1.600 cc με 95 PS. Και για όποιον προτιμά τη βενζίνη, θα υπάρχει ο 1.000άρης EcoBoost με 100 PS.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube