Νέο Ford Focus ST Track Pack, το μικρό RS

Νέο Ford Focus ST Track Pack, το μικρό RS

Μπορεί να μη υπάρχει πλέον -δυστυχώς- μια πραγματική έκδοση RS του Focus, αλλά έρχεται το Ford Focus ST Track Pack με κάμποσα επιπλέον μπόνους.

Η τρέχουσα γενιά του πρόσφατα αναβαθμισμένου Ford Focus παραμένει χωρίς την εμπορικά ασύμφορη παραλλαγή RS, αλλά χάρη στο Ford Focus ST Track Pack, το χάτσμπακ του Μπλε Οβάλ γίνεται λίγο πιο σκληροπυρηνικό. Άλλωστε, πρόκειται για ένα σύνολο βελτιώσεων που θα του επιτρέψουν να πάει λίγο πιο γρήγορα. Όπως ακριβώς κάνει το Ford Fiesta ST Edition σε άλλες χώρες.

Το φύλλο των μηχανολογικών επεμβάσεων δείχνει ότι το σύστημα κίνησης δεν έχει βελτιωθεί. Το Ford Focus ST Pack Track εξακολουθεί να κρύβει στο μηχανοστάσιό του τον γνωστό βενζινοκινητήρα τούρμπο των 2,3 λίτρων με τους 280 ίππους και τα 420 Nm, αλλά μόνο σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, δεν μπορείς να αποκτήσεις το Track Pack στη στέισον έκδοση του Ford Focus ST.

Ford Focus ST Track Pack

Το Ford Focus ST Track Pack θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο του 2022 και μόνο σε 5πορτο χάτσμπακ ST. Στην Ελλάδα, οψόμεθα...

Και πώς αναγνωρίζεις το Ford Focus ST Track Pack; Από τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες του αμαξώματος, το μαύρο περίγραμμα γύρω από τον λογότυπο «ST», τις ζάντες 19 ιντσών και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. 

Ford Focus ST Track Pack

Εδώ να αναφέρουμε ότι οι 19άρες ζάντες Track Pack, που κατασκευάζονται με ειδική διαδικασία, είναι 10% ελαφρύτερες από τις στάνταρ ζάντες που τοποθετούνται στο Ford Focus ST και φορούν λάστιχα Pirelli P Zero Corsa. Όσον αφορά τα φρένα, αυτά είναι της Bremboμ προσαρμοσμένα στη νέα όψη του Focus ST, με τους εμπρός δίσκους μεγαλύτερης διαμέτρου, στα 330 mm.

Πρόσθετες δοκιμές στο Lommel Proving Ground και στο Nordschleife στο Nürburgring οδήγησαν επίσης τους μηχανικούς του Μπλε Οβάλ σε ένα κιτ ανάρτησης που εξελίχτηκε από κοινού με την KW Automotive. Έτσι τα αμορτισέρ του έχουν ρύθμιση συμπίεσης σε 12 επίπεδα και 16 σε έκταση. Το Ford Focus ST Track Pack έρχεται επίσης με 50% πιο άκαμπτα ελατήρια και χαμηλωμένη ανάρτηση κατά έναν πόντο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube