To νέο Ford Focus ST ποζάρει!

To νέο Ford Focus ST ποζάρει!

Η Ford βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παρουσίαση του νέου Focus ST. Η απόδειξη έρχεται με την έκπληξη αυτής της εκδοχής προ-παραγωγής στο δρόμο, χωρίς καμουφλάζ.

Ύστερα από το Fiesta, είναι η σειρά του Focus να φορέσει το διακριτικό «ST». Η τελευταία γενιά του κόμπακτ χάτσμπακ του Μπλε Οβάλ οδεύει προς το λανσάρισμα κείνης της ενδιάμεσης έκδοσης που πάντα εκτιμάται από εκείνους που δεν θα ήθελα να κάνουν το μεγάλο, σπορ βήμα προς ένα Focus RS. Η Ford επιβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι είναι ο κατασκευαστής με μία από τις πιο εντυπωσιακές γκάμες σπορ μοντέλων, ειδικά μεταξύ των μαζικών κατασκευαστών.
 
Το Focus ST όμως, εξακολουθεί να παίζει κρυφτό, παρότι εδώ βλέπουμε, όπως αναμενόταν, ότι το αυτοκίνητο υιοθετεί μεγαλύτερους προφυλακτήρες και μια πιο σπορ θωριά, χωρίς να πέφτει στη ριζοσπαστική πλευρά ενός RS. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα στη τεχνική λεπτομέρειά του όμως, είναι τι μοτέρ χρησιμοποιεί η Ford κάτω από το καπό του: 4κύλινδρος 2.3 EcoBoost, δίλιτρος τούρμπο ή ακόμα και 3κύλινδρος με πάνω από 250 άλογα, οι φήμες καλά κρατούν και όλα παίζουν για το νέο Focus ST που θα βρεθεί καβάλα σε δύο φιλοσοφικές γκάμες.

Ford Focus ST

Από τη μια θα είναι πολύ αδύναμο για να ανταγωνιστεί το Honda Civic Type R, το SΕΑΤ Leon Cupra και τα ομόλογά τους, αλλά και πολύ σπορ για τα Renault Mégane GT και Peugeot 308 GT. Θα είναι ένα καλό βήμα πριν από το επόμενο Focus RS, το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιο εξυβριδισμό για να διατηρήσει πολύ υψηλό επίπεδο ισχύος χωρίς να τρελάνει το κοντέρ του CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube