Νέο Ford E-Tourneo Custom [video]

Νέο Ford E-Tourneo Custom [video]

Η Ford παρουσίασε το νέο Τourneo Custom που διαθέτει στην γκάμα του plug-in υβριδικές, ντίζελ και τετρακίνητες εκδόσεις καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Custom με 370 km αυτονομίας.

Το επαγγελματικό παρακλάδι της Ford μετά το E-Transit Custom που έκανε ντεμπούτο το Σεπτέμβριο, παρουσίασε σήμερα πλάι στο νέο Tourneo Custom, το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Custom. Το τελευταίο αποτελεί το ένα από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro που θα λανσαριστούν στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Το νέο Tourneo Custom αποτελεί την επιβατική έκδοση του Transit Custom. Οι αγοραστές του μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην έκδοση Active που διακοσμεί το μοντέλο με περιπετειώδεις πινελιές όπως γλίστρες, μαύρα πλαστικά και ράγες οροφής, στην έκδοση Sport που κοσμείται πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και προεκτάσεις στα μαρσπιέ και στην κορυφαία Titanium X που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες 19" και φώτα full matrix LED.

Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Tourneo Custom διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων. Στην ηλεκτρική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει οκτώ επιβάτες, ενώ στις ντίζελ και plug-in hybrid εκδόσεις η χωρητικότητα του αυξάνεται στα εννέα άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν και να αφαιρεθούν.

Ford E-Tourneo Custom

Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η οθόνη αφής μεγέθους 13" του infotainment που λειτουργεί με το λογισμικό SYNC 4. O πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και η καμπίνα διαθέτει φωτισμό ambient, ασύρματη φόρτιση κινητού και πληθώρα έξυπνων λύσεων όπως ένα τρικ που μετατρέπει το τιμόνι σε βάση laptop και tablet.

Φυσικά, η Ford θωρακίζει το νέο Tourneo Custom με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Lane Centring και κάμερα 360°.

Το νέο Tourneo Custom βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και πιο χαμηλό πάτωμα σε σχέση με τον προκάτοχο του. 

Ford E-Tourneo Custom

Το E-Tourneo Custom κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 217 PS και 415 Nm ροπής με δυνατότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. H μπαταρία του έχει χωρητικότητα 74 kWh και του χαρίζει αυτονομία 370 km. Με την μέγιστη ισχύ φόρτισης των 125 kW, το ποσοστό της μπαταρίας μπορεί να φτάσει από το 15% στο 80% σε 41', με την πλήρη φόρτιση της σε φορτιστή 11 kW να διαρκεί κάτι λιγότερο από 8 ώρες.

Το plug-in Tourneo Custom χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 11,8 kWh. Το εργοστάσιο υπόσχεται αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Εκείνοι που θα μείνουν πιστοί στο ντίζελ, υπάρχει η επιλογή ενός δίλιτρου EcoBlue σε εκδόσεις με ισχύ 136 PS, 150 PS και 170 PS που μπορεί να συνδυαστεί με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο ή ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

​​​​Ford E-Tourneo Custom

Οι αυτόματες ντίζελ εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν και με σύστημα τετρακίνησης, ενώ όσοι αναζητούν τη μέγιστη πρόσφυση αλλά προτιμούν ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μπορούν να παραγγέλνουν ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με τους κινητήρες ντίζελ των 136 PS και 150 PS. Οι κινητήρες ντίζελ έχουν δυνατότητα ρυμούλκησης 2.500 kg.

Οι παραδόσεις του νέου Tourneo Custom θα ξεκινήσουν με τις ντίζελ εκδόσεις προς μέσα του 2023, με τις plug-in hybrid και ηλεκτρικές εκδόσεις να ακολουθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube