Νέο FIAT 500: Πιο premium και μόνο ηλεκτρικό

Νέο FIAT 500: Πιο premium και μόνο ηλεκτρικό

Αλλαγή πλεύσης για το δημοφιλές ιταλικό μοντέλο.

Η νέα γενιά του FIAT 500 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη και θα έχει πιο premium χαρακτήρα όπως αποκάλυψε ο CMO της Fiat και υπεύθυνος marketing του ομίλου FCA, Olivier Francois μιλώντας στο Autoexpress.

"Ένα νέο 500, πλήρως ανανεωμένο. Ένα νέο προϊόν. Πλήρως ηλεκτροκίνητο. Είναι κάτι σαν ένα Tesla για την πόλη με όμορφο στυλ. Ιταλικός χαρακτήρας, dolce vita σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι το πολικό αντίθετο του Centoventi.", δήλωσε ο Olivier Francois.

Η έκδοση παραγωγής του νέου 500 - που θα διαδεχθεί το όχι και τόσο επιτυχημένο 500e - αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης του 2020 και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα όπως δήλωσε και το αφεντικό της Fiat: "Είναι μια νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνηση. Κάνει το αυτοκίνητο εντελώς διαφορετικό. Είναι ακόμα ένα 500, ίδιες διαστάσεις και ίδιες αναλογίες, όμως δεν είναι το ίδιο αυτοκίνητο. Το 500 του μέλλοντος."

Να θυμίσουμε πως το FIAT Centoventi που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου στη φετινή Έκθεση Γενεύης και μας προετοιμάζει για τον διάδοχο του FIAT Panda, εγκαινίασε τη νέα ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα της Fiat η οποία πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί και από άλλα μοντέλα παραγωγής της ιταλικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, το Centoventi δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτικότητα και το χαμηλό κόστος σε αντίθεση με το πιο premium 500.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Fiat Concept Centoventi: Ο προάγγελος του νέου Panda

Fiat 500 e

Το σημερινό FIAT 500 απεδείχθη ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την ιταλική εταιρεία αφού από το 2007 που ξεκίνησε η εμπορική του πορεία έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες. Σύμφωνα με τον Oliver Francois, η σημερινή γενιά θα συνεχίσει να παράγεται και μετά την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου διαδόχου της, προσφέροντας μια πιο προσιτή εναλλακτική με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο ισχυρός άντρας της FIAT δεν αποκάλυψε στοιχεία για την τιμή του μοντέλου, δήλωσε όμως ότι η απήχηση του 500 είναι τόσο μεγάλη που μάλλον δεν θα χάσουν πελάτες με μια ακριβή πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση. Απόδειξη για αυτό τον ισχυρισμό είναι άλλωστε και η επιτυχία των ειδικών εκδόσεων της σημερινής γενιάς που είχαν αρκετά τσιμπημένη τιμή για την κατηγορία.

Όσο για εκείνους που θα ήθελαν να δουν μια έκδοση Abarth της νέας γενιάς, δυστυχώς αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη όμως δεν αποκλείεται να ακολουθήσει αργότερα.

*Στις εικόνες βλέπουμε το ηλεκτροκίνητο FIAT 500e πρώτης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2013 για την αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube