Νέο Fenyr SuperSport, το πρώτο video

Νέο Fenyr SuperSport, το πρώτο video

H W Motors έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video από το νέο της σούπερκαρ Fenyr SuperSport.

To Fenyr SuperSport, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Dubai International Motor Show 2015, αποτελεί τον αντικαταστάτη του Lykan HyperSport που είχε παρουσιάσει η W Motros τον Δεκέμβριο του 2013.

To αραβικό hypercar, με τη λιβανέζικη καταγωγή, είναι εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Magna Steyr και την Porsche RUF. O στόχος του κατασκευαστή ήταν να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο ακόμη πιο ισχυρό και ακόμη πιο ταχύ από το Lykan HyperSport, του οποίου η W Motors διατηρεί το βασικό ντιζάιν και στο Fenyr SuperSport.

Στο αυτοκίνητο γίνεται ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, προκειμένου το βάρος να κρατηθεί χαμηλά, ενώ σημαντική σπουδή έχει επιδειχτεί στην αεροδυναμική του, έτσι ώστε αυτά τα δύο σε συνδυασμό να διασφαλίσουν τις καταιγιστικές επιδόσεις στις οποίες στοχεύει ο Λιβανέζος κατασκευαστής.

Την κίνηση του Fenyr SuperSport έχει αναλάβει ένας 4λιτρος 6κύλινδρος φλατ κινητήρας Porsche που με τη φροντίδια της RUF στη βασική, ήπια ρύθμισή του αποδίδει μέγιστη ισχύ 913 PS και μέγιστη ροπή 90,3 kgm. Σε συνδυασμό με τα χαμηλό βάρος, ο κατασκευαστής ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από τα 2,7” και τελική ταχύτητα άνω των 400 km/h.

Συνολικά, θα κατασκευαστούν μόλις 25 Fenyr SuperSport με άγνωστη προς το παρόν τιμή μονάδας, αλλά πάντως παραπάνω από τα περίπου €3,2 εκατ, που κόστιζε το Lykan HyperSport. Στο video παίρνουμε μια ακόμη ιδέα από το εξωτερικό του Fenyr, μιας και προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμο οπτικό υλικό της καμπίνας που προφανέστατα σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

[Πηγή W Motors]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube