Νέο Dubuc SLC Tomahawk [video]

Νέο Dubuc SLC Tomahawk [video]

Φτιάξε μόνος σου ένα σούπερκαρ έναντι €20.000 μας προτείνει η καναδέζικη Dubuc Super Light Cars.

Ένας νέος Καναδός κατασκευαστής kit car, η Dubuc Super Light Cars (SLC), αποκάλυψε το Tomahawk, ένα ελαφρύ κεντρομήχανο kit car που υπόσχεται βάρος κάτω από τα 1.000 kg. Το Tomahawk θα ντεμπουτάρει στο Montreal International Auto Show τον Ιανουάριο.

Η Dubuc SLC λέει ότι το Tomahawk θα χρησιμοποιεί ένα μονοκόκ βάρους 150 kg, πάνω στο οποίο θα μοντάρεται το ελαφρύ πολυμερές πέτσωμα του kit car. Οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Chevrolet Corvette της γενιάς C4 ενώ, όπως διατείνεται η Dubuc SLC, σχεδόν κάθε είδους μοτέρ μπορεί να τοποθετηθεί στο Tomahawk, από ηλεκτρομοτέρ μέχρι κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η κατασκευή του κιτ θα γίνεται στο Québec, οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να υπολογίσει στο οικονομικό κουμάντο του και τα μεταφορικά.

Το αμάξωμα και το κιτ του δικτυώματος στοιχίζει 19.995 καναδέζικα δολάρια ή €13.695, και μια Corvette C4 για την ανάρτησή της υπολογίστε ότι θα στοιχίσει άλλα €7.500. Βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον κινητήρα της, οπότε περίπου έχετε κλείσει από κόστος υλικών.

Η Dubuc SLC λέει ότι ένα έμπειρος περί τα μηχανολογικά μπορεί να κατασκευάσει  το Tomahawk σε περίπου 250 ώρες, αλλά φανταζόμαστε ότι υπολογίζει το χρόνο αυτό μέσα σε ένα πλήρες εξοπλισμένο γκαράζ και με «παιδί» να τρέχει για «θελήματα». Χώρια που δεν μας είπε, αν στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνει και το ξεμοντάρισμα της Corvette.

H Dubuc SLC υπολογίζει το κόστος ενός πλήρους Tomahawk «από 30.000 καναδέζικα δολάρια [€20.550] και πάνω. Τιμή που προφανώς δεν περιλαμβάνει την προσωπική εργασία, την οποία υπολογίζουμε, αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις 250 ώρες του μοντάζ, σε €10.000. Εμείς λοιπόν, την τιμή του Dubuc SLC Tomahawk την υπολογίζουμε από €30.000 χωρίς τα μεταφορικά.

[Πηγή Dubuc SLC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube