node/35478

Νέο Chevrolet Trailblazer

Η Chevrolet αποκάλυψε το νέο Trailblazer αμερικανικών προδιαγραφών, παραλλαγή για την αγορά της βόρειας Αμερικής για το νέο κόμπακτ crossover. Το νέο Trailblazer θα τοποθετηθεί πάνω από Trax.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαλονιού Αυτοκινήτου στη Shanghai, η General Motors παρουσίασε τη νέα στρατηγική της για την κόμπακτ κατηγορίας των SUV, αποκαλύπτοντας τα νέα Buick Encore και Buick Encore GX, καθώς και το νέο Chevrolet Tracker και το Chevrolet Trailblazer. Αυτό το κουαρτέτο μοντέλων προορίζεται να καλύψει τα υποκατηγορίες των Β-SUV και C-SUV της κινεζικής αγοράς, αν και τα νέα Encore GX και Trailblazer θα έχουν αντίστοιχες εκδόσεις και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Έτσι, παράλληλα με την παρουσίαση των νέων προδιαγραφών Encore GX των ΗΠΑ, ήταν η σειρά του νέου Chevrolet Trailblazer αμερικανικών προδιαγραφών. Και τα δύο είναι crossover κόμπακτ μεγέθους (C-SUV) που βασίζονται στην πλατφόρμα VSS-F της General Motors. Η θέση τους στον κατάλογο των αντίστοιχων εταιρειών θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας γκάμας προϊόντων, που αποτελεί πρεμιέρα για τους εν λόγω καταλόγους.

Στην περίπτωση του νέου Chevy Trailblazer έχουμε ένα κόμπακτ crossover που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο σημερινό Chevrolet Trax και το Chevrolet Equinox. Η αισθητική και η ονομασία του μπορεί να φαίνεται ότι σχετίζονται με το νέο Chevrolet Blazer, κάτι που όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Chevrolet Trailblazer

Όπως και η παρουσίαση του νέων προδιαγραφών Buick Encore GX, το νέο Trailblazer περιορίστηκε στη δημοσίευση δύο επίσημων φωτογραφιών, χωρίς η εταιρεία να επιβεβαιώνει ούτε την ημερομηνία εμπορικού λανσαρίσματος ούτε τις προδιαγραφές αυτής της έκδοσης για την αγορά των ΗΠΑ. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες πριν αποφασίσει η Chevrolet να μας αποκαλύψει τις προδιαγραφές και τη σύνθεση της νέας γκάμας του crossover της.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, αν και το μοντέλο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την κινεζική έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, μπορούμε να βρούμε πολλές αισθητικές λεπτομέρειες που κάνουν τις δύο εκδόσεις να ξεχωρίζουν. Όπως με τις ζάντες, τη γρίλια της μάσκας, τα πλαστικά μαρσπιέ ή το κάτω τμήμα των προφυλακτήρων. Οι αλλαγές δεν είναι σημαντικές αλλά υπάρχουν. Με τον ίδιο τρόπο, η Chevrolet παρουσίασε το Redline Trailblazer στην Κίνα, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασε το νέο Trailblazer RS, μια άλλη, πιο σπορ έκδοση.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.