Νέο Chevrolet Trailblazer

Νέο Chevrolet Trailblazer

Η Chevrolet αποκάλυψε το νέο Trailblazer αμερικανικών προδιαγραφών, παραλλαγή για την αγορά της βόρειας Αμερικής για το νέο κόμπακτ crossover. Το νέο Trailblazer θα τοποθετηθεί πάνω από Trax.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαλονιού Αυτοκινήτου στη Shanghai, η General Motors παρουσίασε τη νέα στρατηγική της για την κόμπακτ κατηγορίας των SUV, αποκαλύπτοντας τα νέα Buick Encore και Buick Encore GX, καθώς και το νέο Chevrolet Tracker και το Chevrolet Trailblazer. Αυτό το κουαρτέτο μοντέλων προορίζεται να καλύψει τα υποκατηγορίες των Β-SUV και C-SUV της κινεζικής αγοράς, αν και τα νέα Encore GX και Trailblazer θα έχουν αντίστοιχες εκδόσεις και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Έτσι, παράλληλα με την παρουσίαση των νέων προδιαγραφών Encore GX των ΗΠΑ, ήταν η σειρά του νέου Chevrolet Trailblazer αμερικανικών προδιαγραφών. Και τα δύο είναι crossover κόμπακτ μεγέθους (C-SUV) που βασίζονται στην πλατφόρμα VSS-F της General Motors. Η θέση τους στον κατάλογο των αντίστοιχων εταιρειών θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας γκάμας προϊόντων, που αποτελεί πρεμιέρα για τους εν λόγω καταλόγους.

Στην περίπτωση του νέου Chevy Trailblazer έχουμε ένα κόμπακτ crossover που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο σημερινό Chevrolet Trax και το Chevrolet Equinox. Η αισθητική και η ονομασία του μπορεί να φαίνεται ότι σχετίζονται με το νέο Chevrolet Blazer, κάτι που όμως δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Chevrolet Trailblazer

Όπως και η παρουσίαση του νέων προδιαγραφών Buick Encore GX, το νέο Trailblazer περιορίστηκε στη δημοσίευση δύο επίσημων φωτογραφιών, χωρίς η εταιρεία να επιβεβαιώνει ούτε την ημερομηνία εμπορικού λανσαρίσματος ούτε τις προδιαγραφές αυτής της έκδοσης για την αγορά των ΗΠΑ. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες πριν αποφασίσει η Chevrolet να μας αποκαλύψει τις προδιαγραφές και τη σύνθεση της νέας γκάμας του crossover της.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, αν και το μοντέλο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την κινεζική έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, μπορούμε να βρούμε πολλές αισθητικές λεπτομέρειες που κάνουν τις δύο εκδόσεις να ξεχωρίζουν. Όπως με τις ζάντες, τη γρίλια της μάσκας, τα πλαστικά μαρσπιέ ή το κάτω τμήμα των προφυλακτήρων. Οι αλλαγές δεν είναι σημαντικές αλλά υπάρχουν. Με τον ίδιο τρόπο, η Chevrolet παρουσίασε το Redline Trailblazer στην Κίνα, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασε το νέο Trailblazer RS, μια άλλη, πιο σπορ έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube