Νέο Caterham Super Seven 1600 με ακόμα πιο ρετρό εμφάνιση [video]

Νέο Caterham Super Seven 1600 με ακόμα πιο ρετρό εμφάνιση [video]

Συνδυάζει αέρα κλασικού αυτοκινήτου από τα 70s με σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Η Caterham Cars παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο με το όνομα Super Seven 1600, το οποίο συνδυάζει εμφάνιση που παραπέμπει στα '70s με σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανικά μέρη, καλύτερες επιδόσεις και πιο φιλική οδική συμπεριφορά

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της βρετανικής φίρμας, η αυξημένη ζήτηση που υπήρχε για τα προηγούμενα μοντέλα "heritage" τους οδήγησε στην απόφαση να εξελίξουν αυτή τη νέα έκδοση. Ο σχεδιασμός του Super Seven 1600 είναι εμπνευσμένος από την Lotus Super Seven (1957) και τα πρώτα μοντέλα της Caterham (1973), με κλασικού τύπου φτερά να αγκαλιάζουν τους εμπρός τροχούς, ρετρό ζάντες 14", εμφανή ρεζέρβα και επτά διαθέσιμες εξωτερικές αποχρώσεις "heritage". Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι με ξύλινη στεφάνη και δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό και τα καθίσματα.

Μπορεί με την πρώτη ματιά το Super Seven 1600 να μην ξεχωρίζει εύκολα από τους μακρινούς του προγόνους, όμως έχει αρκετές διαφορές σε τεχνικό επίπεδο που στόχο έχουν να το κάνουν πιο φιλικό στην οδήγηση. Κάτω από το καπό κρύβεται ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας Ford Sigma με χωρητικότητα 1,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 135 PS και 165 Nm. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα, όπου διατίθεται προαιρετικά και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Χάρη στο χαμηλό βάρος των 565 kg, η επιτάχυνση 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 5" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 196 km/h.

Για όσους ενδιαφέρονται, η τιμή του Super Seven 1600 ξεκινά από τις £33.495 (€38.154) στη Μ.Βρετανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube