Νέο Audi R8 Competition με 570 PS για τις ΗΠΑ

Νέο Audi R8 Competition με 570 PS για τις ΗΠΑ

Η ισχυρότερη έκδοση του Audi R8 θα παραχθεί σε 60 αντίτυπα και όλα προορίζονται για την αμερικανική αγορά.

Το Audi R8 Competition είναι το ισχυρότερο και γρηγορότερο R8 παραγωγής και πιθανότατα η τελευταία έκδοση του υπάρχοντος μοντέλου, λίγο πριν την έλευση του αντικαταστάτη του.

Ο ατμοσφαιρικός V10 FSI χωρητικότητας 5,2 λίτρων που αποδίδει 550 ίππους στο R8 V10 Plus έχει δεχθεί κάποιες επεμβάσεις που στην περίπτωση του R8 Competition ανεβάζουν την ισχύ του στους 570 PS. Συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς και του επιτρέπει να ολοκληρώσει το 0-60 mph (0-97 km/h) σε 3,2''. Είναι έτσι το ισχυρότερο αλλά και το γρηγορότερο Audi που βγήκε ποτέ στον δρόμο.

Για την εξωτερική εμφάνιση του R8 Competition οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το αγωνιστικό Audi R8 LMS. Το εμπρός σπόιλερ και τα πτερύγια (canards) στο πλάι του εμπρός προφυλακτήρα, η μεγάλη πίσω αεροτομή, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι όλα φτιαγμένα από ανθρακονήματα με ματ φινίρισμα. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται και για αρκετές επιφάνειες στο εσωτερικό, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει για το αμάξωμα, τις ζάντες και την καμπίνα όποιον χρωματικό συνδυασμό τον εκφράζει.

Το Audi R8 Competition θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Neckarsulm της Γερμανίας, προορίζεται όμως αποκλειστικά για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Η Audi Αμερικής θα δέχεται παραγγελίες από τον Νοέμβριο για συνολικά 60 αυτοκίνητα, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται στους κατόχους τους στις αρχές του 2015.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube