Νέες πληροφορίες για το Škoda Kodiaq RS [video]

Νέες πληροφορίες για το Škoda Kodiaq RS [video]

H Škoda έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα teaser και περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το επερχόμενο σπορ SUV της, το Kodiaq RS.

Το νέο Kodiaq RS θα φορά τον ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ στην ιστορία της Škoda. Πρόκειται για ένα διτούρμπινο 4κύλινδρο σύνολο δύο λίτρων με 240 άλογα και 51 kgm. H τσεχική εταιρεία επιβεβαιώνει χωρίς περιστροφές και κρυψίνοια πως πρόκειται για το ίδιο μοτέρ που βρίσκουμε κάτω από το καπό του Tiguan 2.0 BiTDi, στο τελευταίο teaser της για το νέο 7θέσιο SUV της.

Να θυμίσουμε, γυρίζοντας πίσω στον Ιούνιο, ότι το Škoda Kodiaq RS έκανε νέο ρεκόρ γύρου στα 7θέσια SUV στο Nürburgring Nordshleife με χρόνο 9’ 29” 84.

Φυσικά το Kodiaq RS είναι τετρακίνητο, αλλά και με προσαρμοζόμενη ανάρτηση, καθώς το πρώτο SUV υψηλών επιδόσεων της φίρμας είναι σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο γύρω από ένα σπορ χαρακτήρα: Dynamic Chassis Control με τέσσερις οδηγικές ρυθμίσεις -Eco, Normal, Comfort και Sport. Για να δώσει δε τον τόνο της αποκλειστικότητας, μας λέει ότι το αυτοκίνητο του video σε απόχρωση μεταλλικού Race Blue είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε ένα SUV της Škoda. Σύμφωνα με τη Škoda, το νέο RS θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που προσφέρει Dynamic Sound Boost, σύστημα που χρησιμοποιεί τα ηχεία του αυτοκινήτου για να βελτιώσει και να ενισχύσει τον ήχο του ντίζελ.

Κοιτάζοντας προσεκτικά το video θα παρατηρήσετε επίσης ότι γίνεται μια προεπισκόπηση τόσο του νέου σήματος «RS» που θα εμφανίζεται σε όλα τα μελλοντικά Škoda υψηλών επιδόσεων, καθώς και τις νέες ζάντες των 20 ιντσών, τα ψηφιακά όργανα «Virtual Cockpit» και τις τετραγωνισμένες μπούκες της εξάτμισης. Στο εμπρός μέρος του Kodiaq RS είναι επίσης δύσκολο να μη δεις τα νέα, καθιερωμένα πια φανάρια  full LED.

Το Kodiaq RS θα είναι μόνο το δεύτερο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Škoda που διατίθεται στις παγκόσμιες αγορές, με το τρίτο να αναμένεται το 2020 με το Fabia RS με το υβριδικό σύστημα κίνησης. Μέχρι τότε όμως αναμένουμε το δημόσιο ντεμπούτο του Kodiaq RS στο σταντ της Škoda, στο Mondial de l’Automobile, στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube