Škoda Kodiaq RS: Ρεκόρ 7θέσιου SUV στο ’Ring [video]

Škoda Kodiaq RS: Ρεκόρ 7θέσιου SUV στο ’Ring [video]

H οδηγός αγώνων και βαθιά γνώστης της Πράσινης Κόλασης, Sabine Schmitz, έγραψε 9’ 29” 84, κάνοντας το 7θέσιο Kodiaq RS record-car στην κατηγορία του, στο θρυλικό Nordschleife.

Μόλις χτες η Škoda ανακοίνωσε ότι έθεσε εκ νέου ένα ρεκόρ στο Nürburgring με το πιο εκρηκτικό Kodiaq της γκάμας, αυτό με τα διακριτικά RS. 

Και όλοι, σωστά υποθέσαμε –δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο- ότι μιλάμε για το ρεκόρ στα 7θέσια SUV. Για του λόγου το ασφαλές λοιπόν, ήρθε και η επιβεβαίωση με το video να δείχνει την οδηγό αγώνων και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού Top Gear, Sabine Schmitz, να γράφει χρόνο 9’ 29” 84 στα 21 km του Nordschleife.

Τα νέο Kodiaq RS θα κάνει επίσημη πρεμιέρα σε μέταλλο, νωρίς τον Οκτώβριο, στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι. Με τη Škoda να ανακοινώνει ότι η έκδοση του ρεκόρ είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που θα δούμε στο παρισινό Σαλόνι.

Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι κάτω από το καπό του νέου Kodiaq RS βρίσκεται το διτούρμπινο δίλιτρο μοτέρ ντίζελ BiTDI που υπάρχει στο Passat, αλλά και στο Tiguan, αποδίδοντας 240 ντιζελάτα άλογα και 51 kgm. Το μοτέρ στέλνει τη ροπή μέσω ενός 7αριού αυτόματου σασμάν DSG σε όλους τροχούς.

Στο Kodiaq RS, τα φρένα θα είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με των στάνταρ αυτοκινήτων, το set-up της ανάρτησης πιο σφιχτό και αυτή η ίδια θα φέρνει το αυτοκίνητο χαμηλότερα στο δρόμο. Και φυσικά θα υπάρχουν τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα για το φαίνεσθαι, αλλά και για την ουσία, διασφαλίζοντας σταθερότητα σε υψηλή ταχύτητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube