Νέες φωτογραφίες από την καμπίνα του νέου XC90 [video]

Νέες φωτογραφίες από την καμπίνα του νέου XC90 [video]

H Volvo έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες φωτογραφίες και video από επερχόμενο XC90 που θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Αύγουστο.

Η Volvo, ύστερα από την πρώτη αποκάλυψη της καμπίνας του επερχόμενου XC90, έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό της μελλοντικής ναυαρχίδας της, την οποία συνοδηγήσαμε ήδη κατ’ αποκλειστικότητα πριν από δύο μήνες.

Με τη σημείωση ότι αυτή η καμπίνα θα είναι η πιο πολυτελής που έχει κατασκευαστεί ποτέ για Volvo, το εσωτερικό του XC90 υιοθετεί μια ιδιαίτερα λιτή διαμόρφωση. Η συνταγή για να επιτευχθεί αυτό είναι η αντικατάσταση των περισσοτέρων κουμπιών και διακοπτών με μια γενναιόδωρη σε διαστάσεις οθόνη αφής που μοιάζει με τάμπλετ.

Η οθόνη χρησιμοποιεί το interface «Sensus» της Volvo που υπόσχεται όχι μόνο ότι ο χειρισμός της θα είναι προαισθηματικός, αλλά το σημαντικότερο, όπως διατείνεται ο Thomas Ingenlath, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του σχεδιασμού για τη σουηδική εταιρεία, θα «κρατά τα μάτια του οδηγού στο δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι το κατά δυνατόν περισσότερο χρόνο».

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μπορεί ο οδηγός να εστιάζει στο δρόμο είναι η ύπαρξη ενός head-up display που θα προβάλλει σημαντικά δεδομένα στο κάτω μέρος του παρμπρίζ, ενώ με το σύστημα φωνητικών εντολών μειώνεται ακόμη περισσότερο η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Η Volvo λέει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής, ακόμη και αν φορούν γάντια, καθώς η ευαισθησία της οθόνης υποστηρίζεται από υπέρυθρη τεχνολογία που «αισθάνεται» την αφή ακόμη και πίσω από το γάντι.

Το νέο Volvo XC90 θα διαθέτει σύστημα πλοήγησης HERE με υποστήριξη της Ericsson για την ανανέωση δεδομένων και χαρτών σε cloud. To Sensus θα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα application σε cloud, όπως συνδεδεμένη πλοήγηση, internet radio, streaming για μουσικά κομμάτια, εύρεση και πληρωμή πάρκινγκ, εύρεση εστιατορίων κ.ά.

Τέλος, το σύστημα φωνητικών εντολών διαθέτει και ενσωματωμένο σύστημα Apple CarPlay, οπότε οι κάτοχοι iPhone/iPad/iPod θα μπορούν να απεικονίζουν την οθόνη του γκάτζετ τους στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Το νέο Volvo XC90 θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Αύγουστο και θα μπει στη φάση παραγωγής νωρίς το 2015 στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Torslanda, στη Σουηδία.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube