Νέες καθυστερήσεις στο λανσάρισμα της Aston Martin Valkyrie

Νέες καθυστερήσεις στο λανσάρισμα της Aston Martin Valkyrie

Η Aston Martin Valkyrie ταλανίζεται για άλλη μια φορά από καθυστερήσεις, αυτή τη φορά εξαιτίας των ηλεκτρικών της συστημάτων.

Πριν περίπου από ένα μήνα η Aston Martin δήλωσε πως η πρώτη Valkyrie είχε ήδη ολοκληρωθεί και ότι η παραγωγή του μοντέλου είχε ξεκινήσει.  

Από ότι φαίνεται όμως, οι παραδώσεις του βρετανικού hypercar δεν θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η παραγωγή της Valkyrie ταλανίζεται από νέες καθυστερήσεις εξαιτίας προβλημάτων στα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Aston Martin Valkyrie

Επίσημα χείλη από τον Βρετανό κατασκευαστή επιβεβαίωσαν ότι προς το παρών καμία Valkyrie δεν έχει φτάσει στα χέρια ιδιοκτήτη της. Παρόλα αυτά, η εταιρία διατηρεί την αισιοδοξία της ελπίζοντας ότι οι παραδώσεις θα ξεκινήσουν με ταχύ ρυθμό από τον επόμενο μήνα.

Σημειώνουμε ότι μόλις 150 κομμάτια της Valkyrie θα κατασκευαστούν συνολικά, με το καθένα να χρειάζεται πάνω από 2.000 εργατοώρες για να δημιουργηθεί.

Θυμίζουμε ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης, του οποίου το θερμικό μέρος είναι ένας V12 κινητήρας, αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.176 PS και 901 Nm.

Συγκεκριμένα, ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων της Cosworth αποδίδει 1.014 PS στις 10.500 rpm και 734 Νm στις 7.000 rpm, με τον κόφτη να βρίσκεται στις 11.100 rpm. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξελίχθηκε από τη Rimac (μπαταρία) και την Integral Powertrain Ltd. (ηλεκτροκινητήρας), προσφέρει επιπλέον 162 PS και 274 Nm.

Aston Martin Valkyrie

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Valkyrie αποτελεί ένα μοντέλο ζωτικής σημασίας για την οικονομική επιβίωση της Aston Martin, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε πώληση του τελευταίου ισοδυναμεί με πώληση 21 Vantage.

Είναι βέβαιο πως ο κατασκευαστής από το Gaydon πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα που ταλανίζουν την παραγωγή του hypercar, καθώς οι αγοραστές τους έχουν βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν θα πρέπει να αρχίσει η υπομονή τους να εξαντλείται!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube