Νέα Porsche Macan: Ιπτάμενη στο τελικό στάδιο δοκιμών

Νέα Porsche Macan: Ιπτάμενη στο τελικό στάδιο δοκιμών

Στη φάση των τελικών δοκιμών είναι η Porsche Μacan ενόψει της επίσημης παρουσίασής της τον Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι δοκιμές γίνονται κατά βάση στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (από όπου και η φωτογραφία) αλλά και σε άλλες περιοχές όχι και τόσο κοντινές στη Λειψία… Το καμουφλάζ είναι πλέον αρκετά διακριτικό και μπορούμε να δούμε πώς θα είναι το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας. Η Macan που έχει μήκος 4,5 περίπου μέτρων είναι σαφώς μικρότερη από την Cayenne είναι (κατά περίπου 35 cm) και βασίζεται στο πάτωμα του Audi Q5.

Παρά το γεγονός ότι πολλά μηχανικά μέρη θα είναι κοινά, οι άνθρωποι της Porsche επιμένουν πως το "δικό τους" SUV είναι σαφώς πιο σπορ και πολύ πιο διαφορετικό. Θα έχει άλλους κινητήρες, άλλα συστήματα μετάδοσης και ανάρτησης και επίσης πιο δυνατά φρένα, όπως είχε πει ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης Βόλφγκανγκ Χατζ.

Ο ισχυρότερος κινητήρας της Macan θα είναι ένας 3λιτρος V6 με ισχύ που θα φτάνει τους 370 περίπου ίππους και ροπή κοντά στα 50 με 55 kgm. Ομως, τόσο για χάρη οικονομίας, κατανάλωσης όσο και όγκου πωλήσεων, η Macan θα φορέσει και δίλιτρους 4κύλνδρους, ήδη γνωστούς μας από το γκρουπ VW, ενώ δεν θα λείψουν και τα πετρελαιοκίνητα σύνολα κάτω από το καπό της, όταν στα τέλη του χρόνου μπει στη γραμμή παραγωγής.

Η παραγωγή της θα αρχίσει στα τέλη του 2013 στο εργοστάσιο της Λειψίας. Η έναρξη των πωλήσεων προγραμματίζει για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube